ANADOLU ATEŞİ 13 EKİM’DE DENİZLİ’DE

Farklı kültürel motiflerden oluşan danslarıyla izleyenleri büyüleyen Anadolu Ateşi, 2 yıl aradan sonra yeniden Denizlililerle buluşmaya hazırlanıyor.

  • 02 Ekim 2021 - 14:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

1999 yılında Mustafa Erdoğan öncülüğünde kadim Türk kültürünün miraslarını farklı medeniyetlerle harmanlayarak yola çıkan Anadolu Ateşi, dünyanın dört bir yanında yanmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana yüzlerce dansçıyla, dünyanın dört bir yanında binlerce gösteri düzenleyen grup, farklı konseptlerde hazırladıkları dans gösterileriyle izleyen herkesi kendine hayran bırakıyor.

Denizli’de son olarak 2019 yılında 2 bin izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi, 2 yıllık aranın ardından “Efsanelerin Dansı” konseptiyle Denizlili sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Denizli’nin köklü organizasyon profesyonellerinden Via Events ve Senem Alabaş işbirliğinde, Via Stage Denizli Etkinlikleri kapsamında sergilenecek gösteri; 13 Ekim Çarşamba günü saat 21:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahne alacak. Etkinlik, koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı seyirci kapasitesiyle gerçekleşecek.

Doğu ve batı kültürlerinin sentezlendiği 3 bin halk dansı figürü ve farklı halk müziklerini bir araya getiren bu efsanevi gösteri, 7’den 70’e tüm sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Koronavirüs Önlemlerine Dikkat

Etkinliğe katılacak sanatseverlere salon girişlerinde ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması yapılacak. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi uyarınca etkinliğe katılmak isteyenlerin koronavirüs aşı sürecini tamamlamış olmaları, aşı olmayanların ve 2. doz aşısının üstünden 14 gün geçmeyen vatandaşların ise son 6 ay içinde hastalığı geçirmiş olmaları ya da son 48 saat içinde negatif PCR testi sonucuna sahip olmaları gerekiyor. HES kodu sorgulaması sonucunda bu kriterleri karşılamayan izleyicilerin etkinliğe kabul edilemeyecği belirtildi. Ayrıca, HES kodu sorgulama süreci dolayısıyla yoğunluk oluşmaması için salona erken gelinmesi tavsiye edildi. Öte yandan, etkinlikte 6 yaş sınırı bulunuyor.

Sınırlı sayıda satışa sunulan etkinlik biletleri Analog Plak (Kampüs), Kahve Durağı (Çamlık), Via Events (Stadyum) gişelerinden ve Biletix’ten temin edilebiliyor.