ALİ DEĞİRMENCİ İSTİFASINI VERDİ!

Ali Değirmenci Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden İstifa Etti

  • 25 Haziran 2024 - 14:54
  • Son Güncelleme : 25 Haziran 2024 - 14:58

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Değirmenci, görevinden istifa etti. Önceki dönemde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevini de yürüten Değirmenci'nin, Aydın’ın Germencik İlçesinde noter olarak göreve başlayacağı ve bu nedenle yasa gereği kamu görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. Değirmenci, aynı zamanda AK Parti Merkezefendi Belediye Meclis üyeliğinden de istifa etti.

Değirmenci’nin istifasıyla birlikte Merkezefendi Belediyesi Meclisi’nde boşalan koltuğa, AK Parti’den emekli Gürcan Çakır getirildi. Bu istifa Merkezefendi Belediye Meclisi'ndeki üye sayılarını değiştirmedi.

Ancak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dengeler değişti. Değirmenci’nin istifasıyla birlikte büyükşehir meclisine CHP’li Osman Tığ katıldı. Böylece CHP’li üye sayısı 52’den 53’e yükselirken, AK Partili üye sayısı 16’dan 15’e geriledi. Mecliste ayrıca 2 Yeniden Refah Partili üye ile BBP ve MHP’den birer üye bulunuyor.

Değirmenci’nin yasa gereği görevini bırakması nedeniyle AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekilliği görevine yeni bir isim atanacak. AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, meclis üyeleri ile bir toplantı yaparak görüş ve önerilerini alacak. Güngör, "Görevini layıkıyla yerine getirebilecek bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımız ile bir toplantı yapacağız. Burada konuyu istişare edeceğiz. Arkadaşlarımızın hepsini bu göreve layık görüyoruz. İstişareler sonunda görevlendirme yapacağız" dedi.

Toplantıda ayrıca Merkezefendi Belediye Meclisi’nde de grup başkanvekilliği görevini kimin üstleneceği belli olacak.