AKTAŞ: KAYBEDERKEN KAZANDIK

Anadolu Efes'e uzatma sonunda yenilen Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Koçu Zafer Aktaş, "Kaybederken çok şeyler kazandık." dedi.

  • 29 Eylül 2021 - 03:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Hastalığı nedeniyle sadece bir hafta takımla beraber olduğunu hatırlatan Aktaş, "Takımı çok iyi hazırlayan asistanlarım İnanç Koç, Yağızer Sertoğlu ve stafftaki herkese teşekkür ederim. Gerek savunmada, gerekse hücumda düzenimizi büyük ölçüde oturtmuşlar. Bir haftadır takımla birlikteyim ama çabuk uyum sağladık, maçın içinde de oyuncularla birbirimizi çok iyi anladık." diye konuştu.

Aktaş şöyle devam etti:

"Anadolu Efes maçında asla farklı mağlubiyet beklemiyordum. Ama tabii uzatmaya giden, ortak olacağımız bir oyun da beklemiyordum. Efes 6'da 6 ile başlayınca farklı geri düştük ama vazgeçmeyerek geri döndük. Üçüncü çeyreğin sonlarında kazanabileceğimizi düşünmeye başladık. Uzatmanın sonundaki basit hatayı yapmamış olsak belki de galip gelecektik. Yenilsek de oyuncularıma teşekkür ediyorum.

ÖZGÜVEN KAZANDIK

Yeni bir takım olarak BSL'de ilk maçımızı iyi oynadık, maçı kaybederken büyük bir özgüven kazandık. Bu ligde kalıcı olabileceğimizi, hedef maçlarımızı kazanabileceğimizi hissettik. Ancak Efes'le başabaş mücadele ettiğimiz maç geride kaldı, şimdi önümüzde 29 maç daha var. Haddimizi bilerek oynayacağız, ayaklarımızın yere basması lazım"diye konuştu.