AKIŞIK'TAN SU FATURASI ÖNERİSİ

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık koronavirüs salgınından etkilenen ticari abonelere yapılan %90 oranında indirime teşekkür ederek ‘Vatandaşın su faturasında neden indirime gidilmiyor’ diye sordu.

  • 27 Mayıs 2021 - 13:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi koronavirüs nedeniyle sıkıntı çeken ticari işletme sahiplerinin içme suyu faturalarında %90 indirime gitti. 4 ay sürecek olan bu indirim, ticari işletmelere bir nebze olsun destek olacak. Fakat vatandaşa yönelik herhangi bir indirim söz konusu olmayınca İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne önce teşekkür etti daha sonra tepki gösterdi.

İYİ Partili Akışık “koronavirüs döneminde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey olan suyu, en pahalı kullanan şehir ünvanını elinde bulunduran Denizli Büyükşehir Belediyesi artık vatandaş için bir şeyler yapmalı. Esnafa yapılan indirimi takdirle karşılıyoruz fakat esnafın evinde kullandığı su yine aynı para. Bu karar 1 seneyi aşkın süredir işleri olumsuz yönde etkilenen esnafa bir nebzede olsa destek olacak. Ama gel gör ki koronavirüsten etkilenenler sadece ticari işletmeler ve sahipleri değil. Vatandaşlarında durumu ortada. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Denizli’de sadece su faturasında indirime gidilse vatandaş evine en az iki kilo et alıp götürecek.

Ticari işletmelere karşı olan tavrınızı vatandaştan niye sakınıyorsunuz merak ediyoruz. Pandemi başladığından bu yana daha fazla fatura kesmek için çabaladığınızın farkındayız. Türkiye’de bir çok şehirde koronavirüs nedeniyle vatandaşlar indirimli su kullanırken sizin vatandaştan yana olmayan tavrınızı kınıyoruz. Ticari işletmelere sunulan kolaylık vatandaşlara da sunulsun. Denizli halkı %90 indirimli su hakkından yararlansın. Vatandaşın indirimli su kullanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerek meclis üyelerimiz, gerekse kişisel söylemlerimizde Denizlili vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu buradan açık yüreklilikle bildiriyoruz.” diye konuştu.