AKIŞIK'TAN 8 MİLYONLUK SORU

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Pamukkale Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın sebep olduğu 8 milyonu aşkın fazla ödeme hakkında konuştu. Akışık, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracak, bozacının şahidini şıracı yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

  • 01 Nisan 2021 - 15:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin en büyük ilçe belediyesi olan Pamukkale Belediyesi’nin önceki dönemde iki firmaya toplamda 8 milyon 154 bin TL’lik fazla ödeme yaptığı ortaya çıktı. Konunun muhatabı olan önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Gürlesin ‘ödemeyi ben yapmadım, Selim Arkan yaptı’ diyerek suçlamaları reddederken, Başkan yardımcısı Selim Arkan’ı hedef tahtasına oturttu. Bu açıklamaların üzerine İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık konuyla ilgili açıklama yaptı. Gürlesin ve ekibinin 8 milyon 384 bin TL’yi GEKA A.Ş. ve KONTAŞ A.Ş.’ye yaptığı ödemelerin ne amaçla yapıldığını, tüyü bitmemiş yetimin hakkının kimlere yedirildiğini sordu.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, “Gürlesin’in iddia ettiği üzere Selim Arkan’ın kendi cebinden veriyormuş gibi sorgusuz sualsiz fazladan yaptığı ödeme tüm kamuoyunu yakından ilgilendiriyor. İçişleri bakanlığı yapılan ödeme hakkında soruşturma izni verdi çok şükür. Pamukkale ilçesi halkına hizmet edilsin diye verilen ödeneklerin böylece nerelere gittiğini öğreniyoruz.

Hüseyin Gürlesin döneminde yapılan tüm işlerin bitirilmemiş olmasına şaşmamak lazım. Böyle fazla fazla ödeme yapılan kaç firma var, kaç kişi var? Ödemeyi yapanlar bu işin neresinde? Yargı önünde hesaplar sorulacak, vatandaşın ödediği vergilerin nerelere harcandığı gün yüzüne çıkacak. Öyle ben yapmadım o yaptı diyerek çocuklar gibi suçu birbirinize atamazsınız. Bozacının şahidini şıracı yaptırmayacağız. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır, soruşturmanın takipçisi olacağız. Yaptığınız tüm işleri mercek altına alacak, kime ne kadar verdiyseniz hepsini bir bir ortaya çıkaracağız. Önceki dönemde yapılan bir şehir tepesi projeniz var. Özellikle bu projenin maliyetini siz bile bilmiyorsunuz. Bu projeye ne kadar aktardınız, hangi firmalara ne kadar ödeme yaptınız bunlar da incelenecek. Sizin döneminizde borç batağına sürüklenen Pamukkale Belediyesi’nde, bol keseden harcadığınız milyonların günahını neden sizden sonra gelenler çekiyor. Pamukkale halkına harcanmayan paralar neden birkaç inşaat şirketine aktarıldı? Haksız kazançtan yüzde kaç pay aldınız? Soruyorum size, bu milletin size güvenmekten başka ne günahı vardı? Hadi Allah’tan korkmuyorsunuz onu anladık, kulundan da mı utanmıyorsunuz?” diye konuştu.