AKIŞIK'TAN 34. MADDE HATIRLATMASI!

Birleşik Kamu-İş'in, TÜİK önünde gerçekleştirmek istediği basın açıklaması, polis tarafından engellenmiş, aralarında Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da olduğu üyeler gözaltına alınmıştı. Yaşanan olayın ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, yayınladığı basın açıklamasında polisin müdahalesini protesto etti.

  • 09 Haziran 2022 - 21:52
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’den Ankara’ya TÜİK önündeki protestoya katılan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, eylem sırasında polis tarafından gözaltına alınmıştı. Polis müdahalesinde oluşan arbedede Denizlili olan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın da yaralandığı açıklanmıştı. Yaşanan olayın ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı ve polisin müdahalesini protesto etti.

“DERHAL BU HAKSIZ İŞLEMLERE SON VERİLMELİDİR”

Başkan Akışık, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Anayasamızın 34. Maddesinde de açıkça ifade edildiği üzere silahsız ve saldırısız yürüyüş, gösteri ve basın açıklaması önceden izin almaksızın kullanılabilen bir haktır. Ancak istisnai durumları hayatın olağan akışına aykırı bir biçimde genellerseniz bu hak tanımazlıktan başka bir şey değildir. Bir kaç ihale zengini dışında toplumumuzun tüm kesimlerinin derinden hissettiği hayat pahalılığına inat adeta dalga geçercesine rakamlar açıklayan TÜİK’i enflasyon farkı haklarına gerçek değerinde kazanmak adına protesto etmek için toplanan memurlarımıza ve sendika temsilcilerimize Ankara’da uygulanan orantısız şiddeti protesto ediyoruz.

Maalesef ki Denizli’den de temsilcilerin bu şiddete maruz kalması, gözaltına alınanlar arasında hemşerilerimizin bulunduğu haberi üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Derhal bu haksız işlemlere son verilmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz!”