AKIŞIK: BU ŞEHRİN BAŞKA SORUNU MU YOK?

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Başkarcı mahallesinde bulunan nadir tarım arazilerini şahsa özel imara açtı. İmara açılan Başkarcı mahallesi, Derebağ mevkii 122 ve 124 no’lu parsellerin daha önceden sulanabilir tarımsal alan olarak tescil edilip koruma altına alındığı öğrenildi. Kararın Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçmesiyle birlikte İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

  • 19 Haziran 2021 - 09:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi aldığı imar kararlarıyla şehri betonlaştırmaya ve tarım arazilerini yok etmeye devam ediyor. Son olarak Merkezefendi ilçesi Başkarcı mahallesi Derebağ mevkiinde bulunan 122 ve 124 no’lu sulanabilir tarım arazisi olarak koruma altına alınan parsellerin imara açıldığı öğrenildi. Siyaseten ve kişiye özel olarak alındığı iddia edilen meclis kararında ismi geçen şahıslardan Muhammet Nazlıgül’ün ise Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanlığı’nda görev yaptığı öğrenildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin alınan bu kararla birlikte kamusal yararı göz ardı ettiği açıkça ortaya çıktı.

Ak Partili meclis üyelerinin onayladığı CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin red oyu verdiği imar kararı sonrasında ise İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık sert bir açıklama yaptı. ‘Sandalye çokluğu ile tüm kararları onaylayıp reddedebilen Ak Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi bu imar kararı ile tarımsal alanları yok edip yapılaşmaya açarak, şehrin geleceğini yok etmekle kalmıyor, yandaşlarına ve yönetim kadrosuna rant sağlamaya devam ediyor’ diyen Akışık, “Belediyeciliği imardan ibaret sanan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve ortaklarına bir çift sözüm olacak. İlk seçimde kaybedip gideceksiniz. Benim merak ettiğim ise size güvenen insanların yüzlerine nasıl bakacağınız? Şehrin her yeri betondan ibaretken elde kalan birkaç tarım arazisini, hem de sulanabilir tarım arazisi olarak koruma altına alınmış parselleri nasıl imara açarsınız? Karcı dağının eteklerinde ki muazzam iştah kabartan yerleri kimler için ayırdığınız ortada. Ak Partili yandaşlarınıza Denizli’de peşkeş çekmediğiniz alan kalmadı. Her işte, her imar kararında, her yerde bizim geleceğimizi yok eden sizler varsınız. İsmi geçen şahısların nerde görev yaptıkları belli. Alenen suç işliyorsunuz. 

Merkezefendi’nin nefes alan bölgelerinde bulunan arazi ve daire fiyatlarının yüksekliği sizlerin ağızlarının suyunu akıtmış olabilir fakat 20 sene sonra aldığınız imar kararıyla Karcı dağına kadar çıkan betonlaşmayı göreceğiz. Tarım arazilerinden başlayan bu imar serüveni pek çok yere sıçrayacak, kendi yaptığınız hatanın bedelini gelecek nesillerimize ödeteceksiniz. Bir belediyede her meclis toplantısında sürekli olarak şehrin farklı bir yerinde imar konuşulur mu? Bu şehrin başka hiç mi sorunu yok? Bu şehir sizden hizmet beklerken, siz Denizli haritasını önünüze alarak nerden rant sağlayabilirizin hesaplarını mı yapıyorsunuz? Sadece 2019 yılında ödediğiniz 100 milyonu aşkın faizi ödemeseydiniz, bu şehir için o zaman bir şeyler yapmış olurdunuz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Aldığınız her kararı araştıracak, yaptığınız her işe bakacak ensenizde olacağız. Gitmeden önce ne koparırsak kâr anlayışıyla yaptığınız her işin hesabını soracağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.