AFADER DENİZLİ'DE FAALİYETE BAŞLADI

AFAD Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor ve Yardımlaşma Derneği Denizli şubesi açıldı. Denizli basınıyla birlikte toplantı düzenleyen Dernek yönetimi ve Genel Başkan Mehmet Bilir, Dernek faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştılar.

  • 03 Kasım 2022 - 12:07
  • Son Güncelleme : 03 Kasım 2022 - 12:18

AFAD Genel Başkanı Mehmet Bilir, Denizli Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KARABABA, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özdal ÖZER, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bertan ATLIHAN, Sayman Öznur ÖZCAN ÇENGEL, Sekreter Adalet ERDOĞAN ve dernek üyelerinin katılımıyla başlayan toplantıda, 10 ilde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Genel Başkan Mustafa Karababa; “Yılbaşına kadar 30 ilde il başkanlıklarının kuracağız” dedi. 


Genel merkezi Isparta’da bulunan AFADER adına konuşma yapan Denizli il yönetim kurulu başkanı Mustafa Karababa; “Dağcılık, trekking, arama kurtarma, orman yangınları ile mücadele ve doğa sporlarını tanıtıp geliştirme amaçlarına hizmet eden AFADER derneği AFAD afet ve acil durum yönetimi başkanlığı ile koordineli çalışmalar yürütmektedir” dedi.


Dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmeye devam eden Karababa açıklamasına şu sözlerle devam etti: 

Bu sayede oluşabilecek her türlü afete karşı hazır olmayı amaçlamaktadır. Birçok spor, sanat dalı için gerekli alt yapıları oluşturmak, hem derneğin hem de toplumun yararına olacak turlar, konferanslar, konserler düzenleyip; hem üyelerin yararlandığı hem de yardım toplama faaliyetlerine destek olmak gibi görevleri vardır.

AFADER öncülüğü, şeffaflığı, gönüllülüğü, takım ruhunu kendine ilke edinmiştir. 'Ben değil biz' demeyi önceliği haline getirmiştir. AFADER farklı görüş ve önerilere açıktır, insanlar arasında ayrım yapmaz siyasi görüş seçmez, din ve ticaretten uzaktır. Yani AFADER de demokrasi vardır. Aslında AFADER bilgi ve birikimin paylaşıldığı doğaya ve insanlara saygısının olduğunu gösteren ilkelere sahip bir okuldur.

AFADER AFAD gönüllüleri dağcılık eğitim turizm spor yardımlaşma derneği olarak yanan ormanlarımızın yerine fidan dikimi yaparak gelecek nesillere nefes oldu. Ülkemizde ormanların korunması ağaçlandırma çalışmaları Cumhuriyet'in ilanından sonra ele alınarak tarım ve orman bakanlığı kuruldu. 21 Mart Dünya Orman Günü ilan edilerek ağaç bayramı olarak her yıl kutlanmaktadır.