ADD GENÇLİĞİNDEN 5 ARALIK MESAJI

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Gençliği adına Sevimsu GÜMÜŞER, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

  • 05 Aralık 2020 - 12:22
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gümüşer'in açıklaması şu şekilde:

Bugün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 86'ıncı yılı. 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanındı. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” yasasının kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bugün insanlık her konuda olduğu gibi, kadın hakları konusunda da çetin bir imtihandan geçiyor. Dünyanın birçok yerinde savaş, şiddet ve zorbalık herkesten çok kadınları vuruyor. Kadın ve erkek toplumun birer parçasıdır. Birini diğerinden ayırmakla toplumumuzun muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayacağı açıkça görülmektedir.

Cumhuriyet ilan edilmeden önce kadının toplumdaki yeri ve hakları, ataerkil ve geleneksel sistemden dolayı kısıtlıydı. Kadın okuyamaz, oy kullanamaz, aday olamaz, çalışamaz, eve hapsedilirdi.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk kadınının toplumdaki yerini yükseltmek için önemli mücadeleler vermiş ve bu mücadeleler sonucunda Türk kadını modern hak ve hürriyetlere kavuşabilmiştir. Ne yazık ki bu kazanımlar bugünlerde hiçe sayılmakta ve yok edilmeye çalışılmaktadır. Her şeyden önce bu gerici zihniyet ve çağdışı düşünce yapısı değişmeli ve değiştirilmelidir. En büyük etkende küçük yaşlarda kız ve erkek çocuklarına aynı haklara sahip olduklarına, Kadın Haklarını sadece kadınların değil erkeklerin de özümsemesi gerektiğini öğretmektir.

Ne kadın erkekten ne de erkek kadından üstündür. Hepimiz insanız, hepimiz aynı çatının altındayız. Hiç kimse cinsiyetinden, fiziksel özelliklerinden,dilinden,inancından,etnik kökeninden dolayı diğerlerinden üstün veya aşağı değildir.Ancak bu şekilde Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği en büyük devrimi koruyabilir ve ilerletebiliriz.