ADD GENÇLİĞİ TUBA CİNAYETİNE SESSİZ KALMADI

Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları, Pamukkale Üniversitesi resim bölümü öğrencisi Tuba Tokbaş’ın erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürmesine tepki gösterdi. Basın metni yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği kadınların ölmediği ve özgürce yaşayabildikleri bir dünyadan yana olduklarını belirtti.

  • 13 Kasım 2020 - 05:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekilen açıklamada Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları, “Bugün kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Şehrimizde bulunan Pamukkale Üniversitesi'nde okumakta olan Tuba T. isimli genç kadın sevgilisi tarafından kıskançlık bahanesiyle vahşice boğularak katledildi.  Ülkemizde özellikle son yıllarda kadın cinayetleri artmakta ve hükümet bu cinayetlere karşı hala çözüm bulamamaktadır. Yetkililer her ağızlarını açtıklarında, fütursuzca sözler sarf ederek gerici düşüncelerini kamuoyuna lanse ediyor! Peki cinayet zanlılarının akıbeti ne oluyor? Hak ettikleri cezaları almayıp “iyi hal indirimi” adı altında ya cezaları devede kulak kalıyor ya da ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmeye devam ediyorlar!” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU 

İstanbul Sözleşmesi ve diğer kadın cinayetlerine değinen Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi; "Eğer İstanbul Sözleşmesi “ama”sız, “fakat”sız uygulanıyor olsaydı, bugün Tuba yaşıyor olabilirdi! Ülkemizde yaşanılan bu korkunç cinayetlerin sayısı artarken sözleşmenin tam olarak halâ uygulanmaması bu cinayetlere açık kapı bırakmaktadır!  Özgecan Arslan'ın , Deniz Dal'ın, Pınar Gültekin'in, Ayşe Tuba Arslan’nın ve nicelerinin katili bellidir! Kadınlarımızın gerçekten hür ve özgürce yaşamalarını sağlayacak düzen Cumhuriyet ve laikliktir. Bu temellerden ülkemiz, ne yazık ki, uzaklaştıkça kadınlarımızın birbir katledilme haberleri çoğalmaktadır. İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkını ellerinden alan bu vahşilere hak ettikleri cezaları vermediğimiz sürece katiyen bu cinayetlerin önüne geçemeyeceğiz! Yetkililer; çözüm bulmaya çalışmaz, ilgili yasalarla onları garantiye almaz, cinayet sanıklarını deyim yerindeyse "kahraman" ilan etmeye devam ederlerse bu haberleri almaya devam ederiz! “O saatte orada ne işi vardı, kadınlar gülmeyecek, kadınlar edepli duracak” gibi sözler söyleyerek, toplumumuzda kadınları ikinci sınıfa koyacak birtakım davranışlar sarf edilmektedir. Kurulan cümlelerden de anlaşılacağı gibi, bu cümleler cinayetleri körüklemektedirler! Kadın ve erkek eşittir. Kadına yönelik şiddetin ve cinayetin önüne geçmek zorundayız. Kadına yönelik her türlü şiddet unsuruna karşı olduğumuzu tekrar ediyoruz! Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ile kadın ve erkek eşitliği garantiye alınmıştır. Bundan geri adım atmaya ve attırmaya hiç kimse teşebbüs etmemelidir!”

Açıklamada son olarak “ADD Gençlik Kolları olarak konunun takipçisiyiz, artık kadınların ölmediği ve özgürce yaşayabildikleri bir Türkiye için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir!” dendi.