ADD DENİZLİ PROF. DR. KEMAL ARI'YI OKURLARIYLA BULUŞTURDU

Denizli Atatürkçü Düşünme Derneği dün önemli bir konferansa imza attı. Merkezefendi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Prof.Dr. Kemal Arı okurları ve dinleyicileriyle buluştu.

  • 25 Aralık 2022 - 17:51
  • Son Güncelleme : 25 Aralık 2022 - 18:25

ADD Denizli Şubesi dün gerçekleştirdiği konferans ile önemli bir etkinliğe imza attı.

Prof.Dr. Kemal Arı, Menemen ve Kubilay'ı anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği konferansta Atatürk ile ilgili de çok önemli bilgiler ve tarihsel detayları paylaştı. Etkinliğin sonunda okurlarıyla da buluşan Arı kitaplarını imzalayarak bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Etkinlikle ilgili bilgilendirmede bulunan ADD Denizli Şubesi Başkanı Azize Akdemir; "23 Aralık; atalarımızın büyük emeklerle bizlere armağan ettiği ve Atatürk'ün "En büyük eserimdir" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun temel değerlerini açıkça hedef alan planlı bir saldırının ve yaşanan olaylar esnasında saldırganlar tarafından katledilen Asteğmen Kubilay'ın 92. ölüm yıl dönümüdür" dedi.

Akdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Başkaldırı niteliğindeki Menemen Olayı, Şeyh Sait ayaklanmasından sonra genç Cumhuriyetimizin Tanık olduğu ikinci önemli irtica olayıdır. 23 Aralık 1930 günü Menemen'de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylem, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermesi yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olaydır.

Günümüzde, dinci İslamcı siyasal akımların ve kanlı saldırıların süregeldiği bir ülke olmaktan ne yazık ki kurtulamadık. Unutulmamalıdır ki, bugünlere kolay gelinmemiştir. Şimdi tüm bunları görmezden gelip, dini bireysellikten çıkararak siyasallaştırmak, laiklik kavramının içini boşaltmaya çalışmak; ülkeyi çağın gereklerinden uzaklaştırarak karanlığa mahkum etmek anlamına gelmektedir. 

Menemen'i anlamak; Cumhuriyet ile yaşamak isteyen, geleceğini Cumhuriyet'te gören her yurttaşın asli görevi ve sorumluluğudur. İşte bu nedenle her 23 Aralık günü Kubilay için yollarda olmak, yeni Kubilaylar ve yeni Menemen olayları yaşamamak ve yaşatmamak için tarihi hatırlatmalar yapmak asli görevimizdir. 

Ülkemizin izlenen yanlış politikalarla ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel alanda yıpratıldığı ve dünyada da yalnız bırakıldığı bugün Kemalizm'i gür ses ile dile getirme ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sarılma günüdür. 

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Laik ve Demokratik Cumhuriyetimizin yaşatılması ve korunmasındaki sorumluluğumuzun bilinciyle, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümenin haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 

Mustafa Fehmi KUBİLAY, Yurtsever bekçiler Hasan ve Şevki ve kurucu başkanımız Muammer AKSOY, Ahmet Taner KIŞLALI, Uğur MUMCU, Bahriye ÜÇOK, Çetin EMEÇ, Abdi İPEKÇİ, Necip HABLEMİTOĞLU ve bugüne kadar bu uğurda hayatını kaybeden tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle ANIYOR, davalarının davamız yollarının yolumuz olduğunun bilinmesini istiyoruz.