ADANA'DAN SON DAKİKA GELİŞMELERİ KARACA AKTARDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Depremde büyük hasar gören bölgelerden birisi olan Adana’da.

  • 06 Şubat 2023 - 22:48
  • Son Güncelleme : 06 Şubat 2023 - 22:52

Haberci Kuş’a son dakika bilgiler aktaran CHP’li Karaca, 21.00 itibariyle 9 binanın göçtüğü bilgisini verdi. Binaların çoğunun 14 - 17 katlı olduğunu dile getiren Karaca; “Bir insanlık dramı yaşanıyor” dedi.


Aldığımız son rakamlara göre 1010 yaralının olduğu bir Adana mevcut diyen Karaca; “Sabaha karşı olan depremde 6 bina 3 bina ise öğleden sonra yaşanan deprem ile yıkıldı. Öğleden sonra yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başlamadı bile. İnsanların şu an bölgede yiyecek ihtiyacı çok fazla. Belediyelerimiz burada yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor ama maalesef bölgede AFAD aktif bir şekilde çalışmıyor. Sokaklarda evleri zarar görmeyen insanlar bile korku nedeniyle evlerine girmiyorlar ve bu konuda en doğru kararı veriyorlar. Hatay ve Adıyaman illerimizden de çok kötü haberler alıyoruz” dedi.


VATANDAŞ BELEDİYE ÇALIŞANLARINI BAĞRINA BASIYOR

Bölgede AFAD yardımını alamayan vatandaşların Belediye personellerini bağrına bastığını dile getiren Karaca; “Burada tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir çocuğumuz bugün yanımıza geldi. Enkazı göstererek 1 metre aşağıda annem babam var dedi. Fakat ses alamadığımız bir yerdi. Diyecek tek kelimemiz olmadı o insanlara. Yaşlılarımız belediye personellerimizi bağrına basıyor. Yardım için vatandaşlar seferber oluyor. Fakat devletin yetkili kurumları bir an önce tam anlamıyla çalışmaya başlamalı. Bölgenin acil yardıma ihtiyacı var” dedi.