ADANA'DAN DENİZLİ'YE 5 MİLYONLUK VURGUN

Denizli ve Aydın’da bir kadın dolandırıcı sanal para birimi bitcoin borsasında para kazanma vaadi ile 5 milyonluk vurgun yaptı.

  • 02 Kasım 2019 - 14:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli ve Aydın’da bir kadın dolandırıcı sanal para birimi bitcoin borsasında para kazanma vaadi ile 5 milyonluk vurgun yaptı. Aralarında doktor ve polislerin de yer aldığı mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Adana'dan Denizli'ye ve daha sonrada Aydın'a giden S.G.Y, tanıştığı kişilere bitcoin borsasında para kazandırma vaadinde bulundu. Müşterilerine ilk etapta yüzde 15-20 arasında kar payı dağıtan S.G.Y, bu şekilde ağına onlarca kişiyi düşürdü. Aralarında doktor, akademisyen, polis ve adliye çalışanlarının da olduğu 20 kişiden para toplayan Yüce, topladığı yaklaşık 5 milyon lira ile sırra kadem bastı.

S.G.Y'nin daha önce Denizli'de aynı yöntemle vatandaşları dolandırdığı, dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik suçlarından sabıka kaydının olduğu öğrenildi. Kolay yoldan para kazanmak için S.G.Y'yi inanan ve tüm birikimlerini kaptıran mağdurlar, Sosyal medyada S.G.Y Mağdurları' adı altında bir sayfa açtıkları belirlendi.