ACIPAYAMLI DEPREMZEDELER DEVLETTEN DESTEK GÖREMEDİK DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Acıpayam depreminin ardından aylar geçmesine rağmen Acıpayamlı vatandaşların evsiz kaldıkları ve hala bu duruma bir çare bulunmaması konusuna değindi.

  • 27 Temmuz 2019 - 12:47
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısına depremzedeler ile birlikte kaldı.

Acıpayam depremin üzerinden 4 ay geçmiş olmasına rağmen vatandaşlarımın sorununu onlar birlikte Denizli kamuoyu ile paylaşmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız diyen Karaca “20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında ve artçılarıyla birlikte uzun süre Acıpayam gerçekten bir beşik gibi sallandı. Depremde bir çok mahallemizde ciddi hasarlar meydana geldi. Bizlerin ve yetkililerin yaptıkları tespitlere göre, ağır hasarlı bina 1246, kullanılamaz durumdaki depo 795, 148 ahır, 26 ticarethane, 26 samanlık, 62 metruk bina, 6 resmi kurum, ağı hasarlı olarak tabir edilen 2306 iş yeri, depo, konut ahır ve metruk bina bulunmaktadır” dedi.

4 ayın bitiminde manzara nedir diyen Milletvekili Karaca “21 Mart günü İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu bölgede yaptığı incelemede şunları söylemişti ‘Buradaki vatandaşlarımın durumunu yerinde gördüm. Hiç merak etmeyin en kısa sürede yaralarınız sarılacak, en kısa sürede de sizler için yeni binalar, evler yapacağız. Çadırda sizi çok fazla bekletmeyeceğiz’ demişti. Depremin üzerinden 4 ay geçti. 4 ay geçmiş olmasına rağmen 8.derece denilen oturulamayacak durumdaki binaların yıkımı tamamlanamadı. 6 derece denilen ağır hasarlı binaların yıkıma dahi başlanmadı. Vatandaşlarımız hayvancılık ve tarımla uğraşmaktalar. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanları başkalarının sağlam olan binalarında emanet duruyor” dedi.

Deprem bölgesine gittiğini ifade eden Milletvekili Karaca oradaki vatandaşların hangi zor şartlar altında yaşadıklarını anlattı.

Depremzedelerle yakından ilgilenen CHP Milletvekili Adayı İlhan Özcan da hasarlı konutların yapılmadığı gibi, kendisi yapanlara da belediyenin ceza kestiğini belirterek, Devletin bir an önce depremzedelere yardım eli uzatması gerektiğini söyledi.