ACIPAYAM'DA DEPREMZEDE YALANIYLA YARDIM TOPLAMAYA ÇALIŞTI

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde sosyal medya üzerinden depremzede olduğu için yardım isteyen kadının yalanı ortaya çıktı. Eve malzeme götüren Acıpayam Ülkü Ocakları Başkanı Ali Özcan, kadın hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadın gözaltına alınırken, Özcan ise depremzede kişilerin AFAD kaydının mutlaka sorulması konusunda uyarılarda bulundu.

  • 16 Şubat 2023 - 21:09
  • Son Güncelleme : 16 Şubat 2023 - 21:18

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremden kurtularak Denizli’ye sığınan depremzedeler için halk yardım kampanyası başlatmıştı. Sosyal medyada çok sayıda barınma ve diğer ihtiyaçlar konusunda paylaşımların ardından Denizli Valiliği, depremzedelerin AFAD'a kayıt yaptırmasını, barınma ve tüm temel ihtiyaçların ise karşılanacağını açıklamıştı.

DEPREMZEDE YALANI ORTAYA ÇIKTI

Tüm Denizli, depremzedeler için seferber olmuşken bugün Acıpayam’dan sahte depremzede ile ilgili şok bir olay ortaya çıktı. Kendisini depremzede olarak gösteren ve yardım isteyen bir kadın için Acıpayam Ülkü Ocakları ve MHP İlçe Teşkilatı, çalışma başlattı. Acıpayam Ülkü Ocakları Başkanı Ali Özcan, beraberindeki kadın yöneticilerle birlikte kadının yaşadığı eve gitti. Eve girdiğinde kadını tanıyan Özcan, kadın yöneticilere kadını oyalamasını söyleyerek polise gitti. Polis şikayet üzerine kadını gözaltına aldı.

İLÇE BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Olayı MHP İlçe Başkanı Ali Akgün duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akgün, "İlçemizde depremzede olmayıp kendini depremzede olarak tanıtan ve yardım toplayan bir kişi tarafımızdan tespit edilmiş olup acıpayam emniyetine teslim edilmiştir" paylaşımını yaptı.

Olayı anlatan Ülkü Ocakları Başkanı Ali Özcan, "Acıpayam da ikamet eden Acıpayamli bir bayan Hatay İskenderun dan geldiğini 4 tane çocuğu olduğunu yardıma muhtaç olduğunu söyledi. Acıpayam olarak yardım kampanyası başlattı. Bizde Acıpayam MHP ve Acıpayam Ülkü ocakları olarak yardım topladık. Evine gittiğinde ben şahsı tanıdığım halde siz beni karıştırdiniz ben Hataylim buraya geldim dedi. Bende evine 2 tane bayanı onu oyalamasini belirterek emniyete giderek şikayetçi oldum" dedi.

Kaynak: denizli24haber