8 İLDE EŞ ZAMANLI HİJYEN OPERASYONU DENİZLİ'DE LİSTEDE

Sedat Peker ile başlayan ve ardından farklı mafya liderlerinin sosyal medya araçları üzerinden yayınladıkları videlar sonrası operasyon düğmesine basan emniyet güçleri Denizli’de de gözaltılar gerçekleştirdi. Sedat Peker ile başlayan ve ardından farklı mafya liderlerinin sosyal medya araçları üzerinden yayınladıkları videolar sonrası operasyon düğmesine basan emniyet güçleri Denizli’de de gözaltılar gerçekleştirdi.

  • 15 Mayıs 2020 - 23:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre Bursa merkezli olan operasyon toplumun genel olarak huzuru ve asayişini bozdukları ve mafya tipi suç yapılanmaları ile mücadelede halkın güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep oldukları değerlendirilen şahısların tespiti sonucu 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla çok sayıda kişi yakalanarak gözaltına alındı.

OTELDE YAKALANDI

Mafyaların birbirini tehdit ettiği videoların   sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçen emniyet güçleri  Denizli’de bir otelde konakladığını tespit ettiği şahsa operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyon sonrası yakalanan şahız üzerinde ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Farklı illerde 13 şüpheliyi yakın takibe alan polis, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 7 farklı ilde operasyon düzenlendi. "Hijyen" adı verilen operasyonda şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve suç unsurlarının da ele geçirildiği öğrenildi. Operasyon düzenlenen iller arasında bulunan Bursa’da bulunamayan şüpheli yapılan araştırmalar neticesinde  Denizli’de yakalanmış oldu.

NE OLMUŞTU?

Güniz Akkuş, Karadağ'a kaçtığı iddialarını çektiği videolarla yalanlayan ve geçen hafta "Berat Albayrak beni bitirmek istiyor" dediği bir video paylaşan Peker'i, çektiği bir video aracılığıyla tehdit etmişti.

Akkuş, Peker'e 'Bana bak Sedat, sana 10 gün müddet veriyorum. Delikanlı gibi karşıma çık. Yoksa gerçek vatan sevdalıları kardeşim bir gece ansızın senin ziyaretine gelecek.' demişti.