340 MİLYON LİRA NEREDE?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Malul ve Gazilerin yaşadıkları sorunlar hakkında genel kurulda vermiş olduğu Araştırma önergesi İYİ Partinin grup önerisi olarak görüşüldü.

  • 17 Temmuz 2020 - 13:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kürsüye gelen Öztürk, Siirt ve Van’da şehit olan 9 polisimizi minnet ve şükranla andığını söyledi

Ak Partisi iktidarında gereği yapılmadığı için “ Şehit Nurlu, Gazi Onurlu “ sözünün hamasetten öteye gitmediğini dile getiren Yasin Öztürk şehitler ve gaziler konusunda eşitler arasında birinci ayrımı yapmak çok yanlış. Ancak bunda bile gördük ki; Ben söylerken üzülüyorum, acı duyuyorum ama Ak Partisi Hükümeti her zaman kullandığı “ önce kullan sonra at “ politikasını bu kez de 15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazilerimiz için sergilemektedir. Tepkilerini dile getirenler yaka paça Ak Partisi binasından çıkartıldılar, uğrunda kanlarını feda ettikleri Cumhurbaşkanı ayrılmadan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’na bile sokulmadılar dedi.

15 Temmuz Şehit aileleri ve Gazileri için toplanan 340 Milyon Lira’nın akıbetini soran Öztürk, “ahlaken, hukuken, vicdanen içiniz rahat mı, nerede bu paralar, şehit yakınları ve gazilerimize bu parayı dağıtmak için daha neyi bekliyorsunuz, faize yatırıp çoğalmasını mı bekliyorsunuz, dövize mi çevirdiniz, altın mı bozdunuz” dedi. Milletvekili Öztürk; “Bu ülkenin bütün şehit ve yakınları vakarla, gururla şehitlerinin manevi emanetine sahip çıkmaktadır ama şehitlerin emanet ettiklerine ne yazık ki devlet sahip çıkamamaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.