29 EKİM COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI BİNLER TEK YÜREK OLDU

Dün yurdun her yanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. Denizli'de ise binlerce kişi sokaklara çıktı ve hep bir ağızdan Cumhuriyet diye haykırdı.

  • 30 Ekim 2019 - 00:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Demokrasi Platformu bileşenleri her sene olduğu gibi bu senede 29 Ekim'de fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe binlerce Denizlili katıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 96.yıldönümü dolayısıyla Denizlililerin geleneksel hale getirdiği ‘fener alayı’ yürüyüşü her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu ve görkemli bir kalabalıkla, binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle gerçekleştirildi.

Yürüyüş, Atatürk Stadyumu önünden başlayarak Kıbrıs Şehitler Caddesi, Emek Caddesi, İstiklal Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan devam ederek valilik önünde son buldu. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik'te katıldı.

Metrelerce uzunlukta Türk bayrağının ve Atatürk posterinin açıldığı yürüyüşte Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Yürüyüşe ise 7’den 70’e her yaştan vatandaş katıldı.

Yürüyüşe bir çok Denizlili ise evlerinden destek verdi. Işıkları yakıp söndüren ve balkonlarından fişekler yakıp Türk bayrakları sallayan Denizli halkı görsel bir şölene imza attı.

Yürüyüş esnasında ise en çok dikkat çeken şeylerden birisi sık sık yürüyüşün durması ve havai fişekler atılması oldu.

Valilik önünde yürüyüşün son bulmasıyla önce Andımız sonrasında ise İstiklal Marşı okundu. Sonrasında ise coşkulu kalabalık Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Baro Başkanı Müjdat İlhan yürüyüşün sonunda tüm katılımcılara teşekkür etti. Katılımcılar konuşmanın ardından alandan ayrıldı.