25 YILLIK ESNAFIN FATURA İSYANI!

Yılbaşı gecesi vatandaşlara yapılan %127’lik elektrik zammı sonucu zamlı tarifeden gelen ilk faturalar vatandaşın belini büktü. Denizli’de kafe işletmeciliği yapan Şeref Acar 25 yıllık esnaf olduğunu ve hiçbir zaman bu kadar kötü bir duruma düşmediğini söyledi.

  • 28 Ocak 2022 - 14:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

1 Ocak 2022 gecesi elektriğe yapılan %127’lik zam faturalara yansımaya başladı. Zamlı tarifeden gelen ilk faturalar esnafların da belini büktü. Denizli’de Brüksel Waffle adlı kafenin 25 yıldır işletmecisi olan Şeref Acar gelen faturaya adeta isyan etti. Acar 20 metrelik dükkanın normal faturasının 350-400 lira olduğunu ancak bu ay 970 lira fatura geldiğini söyledi.


“HER GEÇEN GÜN EKSİYE DOĞRU GİDİYORUZ”

Şeref Acar yapılan elektrik zammıyla ilgili yaşadıkları şu şekilde aktardı;

Burası 20 metrekare bir iş yeri. Buraya 350-400 lira fatura ödüyordum. Bu ay geldi 970 lira. İçeride 30 metrekare mutfağım var. Bir tane waffle makinesi çalışıyor, bir tane dolap çalışıyor, bir tane de küçük difriz çalışıyor. 4 bin 770 lira da oraya fatura geldi. 

Biz nasıl ödeyeceğiz? Doğalgaz faturası da geldi 1800 lira. Bunların içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum. Bakıyorsun bir tane müşteri yok. İşimiz çok zor. İş olsun olmasın biz sabah geldiğimiz zaman ocaklarımızdan altını yakmak zorundayız. Her an müşteri gelir diye hazır bekliyoruz. Her geçen gün eksiye doğru gidiyoruz. Bilmiyorum bunun çözümü nasıl olur. Tükendik yani nasıl ödeyeceğim? Geçen ay kredi kartı ile ödedim, bu ay nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. 

Bu sokakta 25 yılı bitirdim 26. yıla girdim. 25 yıldır ben bu sokakta esnafım hiçbir zaman bu kadar kötü bir duruma düşmedim. Bir ben değil, bütün esnaflar. Bugün herkes dertli, herkes sıkıntılı. Birbirimizi konuşuyoruz ne yapalım diye, herkes bunu düşünüyor. Bu ay bu faturaları nasıl ödeyeceğiz kış ayında diye herkes bunu düşünüyor. Söylenecek çok şey var da ne söyleyelim yani.