24 KASIM'DA ÖĞRETMENLER TURNUVAYA KATILDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Anısı’na “Şehrim Seninle Güzel Öğretmenim” Akıl-Zeka Oyunları Turnuvası Denizli’de gerçekleştirildi.

  • 23 Kasım 2022 - 16:12
  • Son Güncelleme : 23 Kasım 2022 - 21:40

Türk Beyin Takımı Formatörü Faruk GÜLHAN koordinatörlüğünde Denizli ilinde görev yapan öğretmenlerimiz arasında 24 Kasım Öğretmenler Günü Anısı’na “Şehrim Seninle Güzel Öğretmenim” sloganıyla Akıl-Zeka Oyunları Turnuvası organize edildi.


Turnuvada iki etap üzerinden yarışmalar yapıldı. Sabah oturumunda yapılan kategoride; Akıl Oyunları dalından Sudoku, İşlem Oyunları dalından Kendoku, Sözcük-Mantık Oyunları dalından da Sözcük Avı, Kelimece, Anagram, Saklı Heceler, Güzel Sözler soruları ile toplamda 20 soru soruldu. Turnuvaya katılan ilimiz öğretmenleri 70 dakika içersinde bu soruları çözmeye çalıştı.


Organizasyonun öğle oturumunda Strateji Oyunları dalından Mangala turnuvası yapıldı. İsviçre Sistemi üzerinden beş tur süren turnuvada heyecan son ana kadar devam etti.


Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, turnuvaya iştirak ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilimizde bir hafta boyunca güzel organizasyonların gerçekleştirildiğini, zeka oyunları turnuvalarının da bu haftaya özel bir keyif kattığını, tüm öğretmenlerin şimdiden Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirtti. Akabinde turnuvaya katılan öğretmenlere katılım sertifikalarını takdim etti.


Uzun yıllardır zeka oyunlarına gönül vermiş, ulusal/uluslararası turnuvalara sporcular yetiştiren, dünya dereceleri alan, Denizli’de yılın öğretmeni seçilen, ilimizin başarılı eğitimcilerinden Faruk GÜLHAN, Türk Beyin Takımı formatörlük görevini de aktif bir şekilde sürdürmektedir. Öğrenci konferansları, öğretmen eğitimleri, turnuva organizasyonları ile gerek Denizli’de gerek Türkiye çapında adından çokça söz ettiren Faruk GÜLHAN, “Zeka oyunları dünyasının hem eğitici hem keyifli özellikleri ile öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanımıza ulaşıyoruz ve daha da çok ulaşmak istiyoruz. Öğretmenlerimiz ile bir arada olmak harika bir duygu. Turnuva boyunca desteğini esirgemeyen Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve turnuvaya ev sahipliği yapan Servergazi İmam Hatip Ortaokulu yönetici ve çalışanlarına teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Turnuvaya katılan 80 öğretmenin memnun ayrıldığı organizasyonda dereceye giren kişilere 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında ödüllerinin takdim edileceği aktarıldı.