2020'DE EKMEĞE ZAM YOK

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban bugün bir basın toplantısı düzenleyerek ekmek fiyat düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.

  • 08 Ocak 2020 - 12:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Toplantıda 2019 yılının da değerlendirmesini yapan Başkan Karadaban; ülkemizde  ve  dünyada zor ve sıkıntılı bir yıl oldu. Ticaret savaşları, küresel ekonomide korumacı tedbirlerin devreye girmesini sağladı. Elbette sarsıcı etiler yaşadık. Türkiye, ticaret savaşları ile başlayan süreçte gerginliğin etkisini ekonomide fazlasıyla hissetti. Ekonomik politika belirsizlikleri, TL’nin dolar ve diğer para birimleri karşısında ciddi değer kaybı ile tüketici fiyatları da arttı. 

Ancak, tüm bu olumsuzluklara rağmen gün karamsarlık, kötümserlik günü değil. Birlikte çalışarak, birlikte üreterek ve elde ettiğimiz değeri adilane bölüşerek tüm bu güçlüklerin altından kalkabilir, geleceğe umutla bakabiliriz.

 “İçe kapanarak değil, değişerek ve dönüşerek” çıkabileceğimiz bir yeni dünya kuruluyor. Biz Denizli Fırıncılar Odası olarak  Türkiye’nin güçlü ve lider bir ülke olması için  çözümler sunmaya, birlikte ortak aklı ortak bir vizyonla oluşturmaya önem veriyoruz. 

Bizim yıllardır titizlikle üzerinde durduğumuz konu, sağlıklı, kaliteli ve hijyen kurallarına uygun ucuz ekmeği üretip halkın tüketimine sunmaktır. Yani vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeği en uygun, ucuz ve sağlıklı bir şekilde nasıl üretebilirizin gayreti içerisindeyiz.

Milli duruş sergilemeye devam edeceğiz.

Ekmeğin ana maddelerine gelen zamların fırıncı esnafımızı zor durumda bıraktığının farkındayız. Lakin ülkenin durumu göz önüne alarak  bizler de milli duruş sergilemeye devam edeceğiz’. Son zamanlarda bazı şehirlerde ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan düzenlemeler Denizlimiz için geçerli değildir. 

Başkan Bekir Karadaban'dan Gazetecilere Pasta Sürprizi

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban basın toplantısı için davet ettiği basın mensuplarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle pasta sürprizi yaptı. Fırıncılık sektörünün değerlendirilmesi ve ekmek fiyat düzenleme çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Karadaban, gazetecilik mesleğinin insanlığın modernleşmesi ile paralellik arz ettiğini ifade etti. Bekir Karadaban, “Güvenilir, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmezidir” diye konuştu. 

Tüm basın mensupları ile iyi ilişkiler kurduk

Gazetecilerin ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlendiğini ve paylaştığını söyleyen Karadaban, şunları kaydetti:
“Bu yönüyle gazeteciler kamu vicdanının sesi olmak gibi bir misyon taşımaktadır. Denizli'nin fedakar basın çalışanları halkımızın haber almasını sağlayarak toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi ifa ediyorlar. Denizli'nin  kalkınmasında, tanıtılmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakar basın emekçilerimizin özveri içinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkta  yerine getireceklerine inancım tamdır.
Göreve geldiğimiz günden bugüne gerçekleştirdiğimiz önemli ve başarılı gelişmeleri kamuoyuna duyurarak Denizli halkının gören gözü işiten kulağı olduğunuz için şahsım ve yönetimim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli kamu hizmetini yerine getiren, gazetecilik mesleğini zor şartlarına rağmen sürdüren, mesai kavramı gözetmeksizin gece ve gündüzünü halkımızın doğru haber almasına adayan gazeteci arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı  Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.