2. YENİLENEBİLİR ENERJİ VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI!

Bozkurt Belediyesi tarafından düzenlen ve Ecogreen Enerji sponsorluğunda gerçekleşen 2’nci Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı.

  • 30 Ağustos 2022 - 18:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bozkurt Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ecogreen sponsorluğunda gerçekleşen 2’nci Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali protokolün ve Bozkurtlu vatandaşların yoğun katılımlarıyla başladı.


BOZKURT BELEDİYESİ’NİN HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELER AÇILDI

2. Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve Bozkurtlu vatandaşların katılımı ile Bozkurt Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı, 27 Ekim 2021 tarihinde canice katledilen Şebnem Şirin’in adının verildiği parkın açılışı ile başladı.

Açılışın ardından, Kortej yürüyüşü ile Bozkurt kent meydanına gelen protokol üyeleri ve konukların katılımlarıyla Bozkurtlu sanatçıların eserlerinin yer aldığı ‘Bizim Göçmenler Resim Seramik ve Sanat Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Bozkurt Belediyesi’nin Mahalle Güzelleştirme Projesi kapsamında rengarenk boyanan ve kendine has mimarisi ile görsel bir şölen oluşturan Muhacir Mahallesi’nin de açılışı yapıldı.


“ÇOK ÖZEL BİR PROJE” 

Ecogreen Enerji sponsorluğunda gerçekleşen ikinci Yenilebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali’nin açılış konuşması için kürsüye gelen Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik; “2’ncisini düzenlemenin büyük bir mutluluğunu yaşadığımız, Türkiye’nin tek Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. Festivalimiz adından da anlaşılacağı üzere bildiğimiz festivallerden ayrışıyor. Bu festivalin temasını oluşturan yenilenebilir enerji, bugün itibari ile geldiğimiz noktada üreticilerimize, sulama birliklerine ucuz enerji sağlanması projesi bizzat Türkiye’nin umudu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleri ve karşılıklı olarak gerçekleştirdiğimiz görüş alışverişleri ile ortaya çıkan Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan çok özel bir proje. Yerel yöneticiliğin yol, kaldırım, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının ötesine taşınması gereken böyle bir dönemde bu önemli projeyi hayata geçirmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.


“ÜRETEN MUTLU BİR BOZKURT”

 Konuşmasının devamında ise Başkan Çelik ‘Sözlerime son vermeden önce bu muhteşem festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz üretmeye, üreticilerimizin yanında olmaya, kadınlarımızı desteklemeye ara vermeden devam edeceğiz. Biliyoruz ki üretmezsek tükeneceğiz. Bizler, “ÜRETEN MUTLU BİR BOZKURT” için çalışıyoruz ve sizlerden aldığımız güç ile çalışmaya devam edeceğiz. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum’ ifadelerine yer verdi. 

“ÜRETMEK ZORUNDAYIZ” 

Açılışta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; ‘Birsen Başkanımızın dediği gibi; “üretmek zorundayız.” Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, yarınki nesillere huzurlu bir hayat bırakmak istiyorsak çocuklarımızın yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyorsak üretmek zorundayız. Nasıl kurtuluş savaşı mücadele içerisinde hep beraber rengi, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun fark etmeksizin bundan sonrasında bizleri ayrıştırmak isteyenlere inat el ele, omuz omuza bir arada yaşayabileceğimiz bir Türkiye’de buluşmak dileğiyle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bu festivalin hepimize mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle hoşcakalın’ dedi.

“İLKLERİ YAŞATAN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise konuşmasında; “Üreten belediyecilik, derman belediyecilik tıpkı Bozkurtta olduğu gibi gerçekleşiyor. Bozkurtta sizler, değerli Bozkurtlular çok şanslısınız. Birçok ilçe belediyelerinden önce ilkleri yaşatan bir belediye başkanına sahipsiniz. ‘Üreten belediyecilik’ dedik; Bozkurt’u cevizle donattı, ‘üreten belediyecilik’ dedik; Bozkurt’u meyve bahçeleri ve adaçayı ile donattı. Ama en önemlisi dünyayı sarsan iklim krizine karşı fosil yakıttan ayrılıp daha ucuz ve doğaya, insan yaşamına hiçbir zararı olmayan yenilenebilir enerjiye yatırım yaptı ve güneş enerji santralini ilk hayata geçiren belediyemiz oldu. Bozkurt’un ablası belediye başkanımız Birsen Çelik’e ve bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

“YENİLENEBİLİR ENERJİYE YÖNELMEMİZ GEREKİYOR”

Festival hakkındaki düşüncelerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ‘Öncelikle sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm Bozkurtlu vatandaşlarımıza selamlarını sevgilerini ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. Bugün sizlerle beraber ikincisi düzenlenen yenilenebilir enerji ve kültür sanat festivalinde bulmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. Belediyecilikte ilklerin ilçesindeyiz. Güneş enerjisi bugün bizler için hayati önem taşımaktadır. Fosil yakıtlar gün geçtikçe tükenmeye devam ediyor, lakin çevresel etkileri ise her geçen gün artıyor ve yaşanmaz hale getiriyor. Bu yüzden yenilenebilir enerjiye yönelmemiz gerekiyor. Bu yatırımları örnek teşkil edecek düzeyde hazırlayan bir belediye başkanına sahibiz. Ben Bozkurt Belediye Başkanım Birsen Çelik’i yürekten kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum’ dedi.

“FESTİVAL HAYIRLI OLSUN”

İkinci Yenilenebilir Enerji festivali hakkında düşüncelerini aktaran Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu ise ‘Bugün festivalimizde yalnız bırakmayan tüm Bozkurtlu vatandaşlarımızı en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Hepiniz ikincisini düzenlediğimiz festivalimize hoş geldiniz. Bu festivaller geleneklerimizi ve göreneklerimizi, tanıtmada ve anlatmada her zaman en büyük araçlardan birisidir. Bugün gerek ‘Muhacir Sokağı’ ile gerek sergilerimiz ile ilçemizin tanıtımı açısından elimizden geleni yapmaya çalıştığımız belediyemiz ile birlikte festivalimizi düzenliyoruz. Festivalimize katılan tüm misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum’ dedi.


7’DEN ’70 HERKES KOLPA KONSERİNDE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Açılış konuşmalarının ardından Bozkurt ilçe meydanında düzenlenen Kolpa konserine Bozkurt halkı ve ilçe dışından gelen çok sayıdaki vatandaş ilgi gösterirken, Kolpa grubunun sahneye çıkmasıyla coşku doruğa çıktı. Binlerce kişinin katıldığı konserde Kolpa, birbirinden güzel şarkılarıyla gençlik konserine katılan 7'den 70'e herkesi coşturdu.


Konser sonrası Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Kolpa Grubu Solisti Barış Yurtçu’ya el işlemesi olan Atatürk portresi takdim ederken, Başkan Çelik 28-30 Ağustos arasında devam edecek olan festivale tüm vatandaşları davet etti.