2. YENİLENEBİLİR ENERJİ FESTİVALİ’NDE İKİNCİ GÜN

Bozkurt Belediyesi tarafından Ecogreen Enerji sponsorluğunda ikincisi gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk ve Tek ‘Yenilenebilir Enerji Festivali’nin ikinci gününde Bozkurt rüzgârı esti.

  • 31 Ağustos 2022 - 21:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu’nun gerçekleştirdiği düet geceye damgasını vurdu.


BAŞKAN ÇELİK ‘TARIMSAL SULAMADA ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ.’

Bozkurt’ta ikinci yenilenebilir enerji ve kültür sanat festivali gün içerisindeki birbirinden farklı etkinlikleri ile devam ediyor. İlk olarak yenilenebilir enerji festivalinin ana temasını oluşturan ‘Yenilenebilir Güneş Enerjisi’ panelini gerçekleştirdi. Panelde Güneş Enerjisi ile Tarımsal Modeli hakkında konuşmasını gerçekleştiren Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ‘Biz her zaman Bozkurt Belediyesi olarak üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Tarımsal sulamada artan maliyetler sonrasında zor bir dönem geçiren üreticilerimize, güneş enerji sistemlerini kurmalarını adına proje desteği ve arazi tahsisi desteğinde bulunuyoruz. Biz biliyoruz ki üretmeye ihtiyacımız var bizler eğer üretemezsek tükeneceğiz’ dedi. 


EN İYİ DOLAMA VE CIZLAMA YARIŞMASI

Panel sonrasında Bozkurtlu kadınların elleriyle hazırlanan ve Bozkurt’un en önemli yöresel lezzetlerinden olan ‘En İyi Dolama ve Cızlama’ yarışması gerçekleştirildi. Yarışma sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Çelik ‘Kültür ve sanat festivali kapsamında kültürümüze ait olan yöresel lezzetlerimiz hakkında bir yarışma yapmak istedik, Dolama ve Cızlama Bozkurt’umuzun en önemli lezzetlerindendir. Ben yarışmamıza katılan tüm Bozkurtlu emekçi kadınlarımızı tebrik ediyor, katılımları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum’ dedi.


SAHNE SIRASI BOZKURTLU SANATÇILARDA

Festival kapsamında düzenlenen konserlerde yer alan Bozkurtlu sanatçı ve gruplar konsere gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Birsen Çelik ‘Biz festivalimizin organizasyonunu yaparken neden festivalin bir gününü kendi kültürümüze kendi sanatçılarımıza ayırmıyoruz diyerek planlamasını yaptık. Ben festivalimize katılarak bizlere güzel dakikalar yaşatan Bozkurttan Sesler Koro’muza, Bozkurt Öğretmen Müzik Grubu’muza ve Sayın Hurşit Türkay’a teşekkür ediyorum’ dedi. 

BAŞKAN ÇELİK VE KAYMAKAM MAHMUTOĞLU’NUN DÜETİ GECEYE DAMGA VURDU

Festivalde Bozkurt Öğretmen Müzik Grubu ile sahneye çıkarak Bozkurtlu vatandaşlara büyük bir sürpriz yaşatan Bozkurt Belediye Başkan’ı Birsen Çelik ve Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını seslendirdiler. Şarkı sonrasında Başkan Çelik ve Kaymakam Mahmutoğlu dakikalarca alkışlandılar.