17 YILLIK BANKACILIĞIN ARDINDAN SEYYAH OLDU

Denizlili Funda Geren Varlık (41), 17 yıllık bankacılık mesleğini radikal bir kararla bırakıp kendini sanata, spora ve geziye verdi. Verdiği bu radikal kararın ardından dünyanın farklı noktalarına seyahat eden Varlık, deneyimlerini Haberci Kuş ile kadınlar gününe özel paylaştı.

  • 08 Mart 2019 - 12:52
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

15 Ağustos 1977 yılında Denizli merkezinde doğan Funda Geren Varlık, yıllarca siyasetle ilgilenmiş muhasebeci bir babanın ve ev hanımı bir annenin 2 kızından birisi. İlkokul döneminde başladığı voleybolu 16 yıl boyunca devam ettirdi. Lisanslı bir sporcu olan Varlık, Denizlispor altyapısında da oynama imkanı yakaladı.

Slovenia Bled Gölü

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat mezunu olan Funda Geren Varlık, 2000 yılı Eylül ayında Bankacılık sektörüne adım attı. Tayin olamadığı için istifa ederek Denizli'ye gelen Varlık, bir süre özel bir şirkette kıdemli finansal danışman olarak görev yaptı ve eşiyle de orada tanışarak evlendi. Sonra oradan da istifa ederek tekrar bankacılık sektörüne döndü. Özel bir bankadan gelen şube müdürlüğü teklifini kabul eden Varlık 9.5 yıl çalıştığı kurumdan ayrılarak 2 yıl boyunca diğer bankada şube müdürü olarak görev yaptı. 2015 yılının Kasım ayında bankacılıkta hedefime ulaştım diyen Varlık, radikal bir karar vererek istifa etti ve hayatını tümüyle değiştirdi. Verdiği bu cesur kararın ardından neler yaptığını sizlerle paylaşalım…

Güney Afrika Cape Town

Haberci Kuş'a verdiği özel röportajda bankacılık sektöründe ulaşmak istediği hedefe ulaştığını belirten ve verdiği karar ile hayatını daha keyifli bir hale getirmek istediğini dile getiren Varlık; "Bu hikayem ile tüm kadınlara bir hedef çizmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ben hiç bir zaman bankacılıktan emekli olmayı düşünmemiştim. Çünkü bankacılık piyasasındaki yoğun hedef baskına daha fazla katlamazdım" dedi.

Cape Town Lions Head

İstifasının ardından, sanata yönelen Varlık, yağlı boya tablolar yaparak sergilere katıldı ve sanatsal anlamda kendini geliştirmek için eğitimler almaya devam etti.

Cape Town - Muizenberk Beach

Dünyayı gezmeyi hayal eden Funda Geren varlık, Afrika'da 3 ay kaldı. Orada yaptığı gezileri ölümsüzleştirerek extrem sporlarla ilgilendi.

Cape Town - Bloukrans Köprüsü

Eşiyle birlikte motosiklet tutkunu olan Varlık, balkan turu yaptı ve turunu Yunanistan'da sonlandırdı.

Çek Cumhuriyeti - Cesky Krumlov

Başka Türlü Macera grubuyla 9 gün süren bir maceraya atılan Varlık, Sri Lanka'ya yaptığı seyahati fotoğraflar ve videolarla ölümsüzleştirdi bunları sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Hırvatistan - Plitvice Gölü

Son olarak ise Vietnam, Kamboçya seyaheti yapan Varlık 10 gün o bölgede kalarak hatıralarından silinmeyecek anılar ile Türkiye'ye geri döndü.

Türkiye - Yunanistan İpsala Gümrük Kapısı

17 yıllık bankacılığın ardından hayatı doya doya yaşamaya çalıştığını kaydeden Funda Geren Varlık; "Sporla bağımı hiç koparmadım. Tenis, step, plates, boks gibi spor dallarıyla bir süre ilgilendim. Fitness'den asla vazgeçemem" ifadelerini kullandı. Ayrıca özel spor okullarından Kangoo Jumps eğitmenliği de yapan Varlık, bireysel olarak yapılabilecek bir çok spor dalını yaptığını, sporun hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu ekledi.

Norveç

Röportajın devam ettiği zamanlarda eşine teşekkür ettiğini söyleyen Funda Geren Varlık, onun anlayışı ve yaşam enerjisi bir çok hayalimizi gerçekleştirmeme yardımcı oldu. Onunla birlikte olmak benim için bir şans dedi.

Sri Lanka - Nuwara Eliya

İstifanın ardından hiç korkmadınız mı? sorusuna cesaret yanıtı veren Varlık; "Ben bazı şeylere karar verirken çok cesurum. Bankacılıktan istifa ederkende hiç düşünmedim. Artık uzun yıllar emek verdiğim bankacılık sektöründe ulaşmak istediğim son noktaya ulaşmıştım. Ve sektördeki baskı beni boğacak duruma gelmişti. İzin almadan özgür gezebilmeyi istediğim için radikal bir kararla istifa ederek hayatıma seyyah olarak devam ettim.

Muğla - Ören

Verdiğim kararlardan dolayı bir an bile pişman olmadım. Aksine yapmış olduğum seyahetlerin, sanata ve spora ayırdığım zamanın artması bana çok daha iyi geldi.

Çek Cumhuriyeti - Prag

3 resim sergisine katıldım. Hedefimde kişisel sergi. Şu ana kadar bu zaman diliminde 13 tablo yaptım.

Sri Lanka - Sigiriya Kayası

Bankacılığı bıraktıktan sonra, dekorasyon ürünleri satışı ile ilgilendim. Resim sevgimin daha baskın gelmesiyle yağlı boya siparişleri almaya başladım. Yapmış olduğum çalışmalarda ticari anlamda bana dönüş yapmaya başladı. Aynı zamanda eşimle birlikte sigorta tali danışmanlığı yapıyoruz" dedi.

Sri Lanka - Mirissa Plajı

Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum diyen Funda Geren Varlık; "Umarım bu röportala bir farkındalık yaratabiliriz. Tüm kadınlarımızın hayallerinin peşinden gitmelerini diliyorum" dedi.

Cape Town - Ümit Burnu

Vietnam - Halong Bay Körfezi

Avusturya - Viyana

Yunanistan - Samos Adası