15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN ZAFERİDİR!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 15 Temmuz’un milyonlarca kahramanı olduğunu söyledi. Şahin Tin; “15 Temmuz Türk milletinin zaferidir. Unutmamak ve unutturmamak ise millet olarak bizim tarihe karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Vatan bizim, irade bizimdir” dedi.

  • 14 Temmuz 2019 - 12:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

MİLLETİMİZ HAİNLERE GEÇİT VERMEDİ

Milletvekili Şahin Tin; “Milletimiz 15 Temmuz tarihinde büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Askeri üniformaların içerisine saklanan hainler, ülkemizi ve milletimizi tarumar edip, yerle yeksan etmek için bir girişim, bir kalkışma başlattılar. Milletin paralarıyla alınan tankları, tüfekleri, mermileri, bombaları acımasızca millete doğrultarak ihanetin en büyüğünü işlediler. Kısacası ecdadımızın bize emanet olarak bıraktığı bu ülkeye karşı, ne idüğü belirsiz kendini bilmez çapulcular ihanet girişiminde bulundular. Ancak hesap edemedikleri bir gerçek vardı. O da bu asil milletin vatanı, bayrağı, devleti ve bekası için canını seve seve vermekten asla geri durmayacağıydı. Söz konusu vatanı olduğunda ardına bile bakmadan cesurca ilerleyen, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönmeyi bir defa bile aklına getirmeyen bir milletin durdurulamayacağını tüm dünya 15 Temmuz gecesi bizzat gördü. Kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermedi, vatan sevgisinin canından bile kıymetli olduğunu tüm dünyaya alenen ilan etti” dedi.

15 TEMMUZ’DA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDIK

Türkiye’nin bugünlere ulaşıncaya kadar büyük bedeller ödediğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Anadolu insanı rastgele bir araya gelmiş bir topluluk değildir. Anadolu insanı bu topraklarda var olmak için çok bedeller ödedi. Çünkü Anadolu insanı kadirşinastır, cesurdur, kahramandır, hele hele söz konusu vatanıysa asla hiç bir şeyi gözü görmez, hayatını bile gözünün önüne getirmez. Milletimiz istiklal ve istikbalinin varlığını korumak için büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Milletimiz ortak değerlerini, hayallerini, geçmişini ve geleceğini kendisine yönelen saldırılara karşı canla başla mücadele ederek hep korudu. Tarih boyu en zor imtihanlara maruz kalan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da dış mihrakların organizasyonuyla içerideki hainlerin yaptığı saldırılara da asla boyun eğmemiştir. Çıplak yumruklarıyla tankın, tüfeğin önüne geçen, savaş uçaklarına levye demiri fırlatan, helikopterlerden atılan kurşunlara taş atarak karşılık veren milletimizi hiçbir fani asla yeryüzünden silemez. Türk Milleti daha önce yaşadığı mücadele yıllarında nasıl cesurca memleketini savunup destanlar yazdıysa, 15 Temmuz gecesi de aynı şekilde bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi.

15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ

“Milletimiz 15 Temmuz gecesi sadece ihanet edenlere ve hainlere karşı bir mücadele vermemiştir, aynı zamanda onların sahiplerine de en net bir şekilde cevap vermiştir” diyen Milletvekili Şahin Tin; “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Aynı zamanda 15 Temmuz’un bizlere verdiği mesajı en doğru şekilde okuyarak varlığımızı muhafaza etmeye, bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya, kahramanca mücadele etmeye devam edeceğiz. Millet iradesinin temsil edildiği Gazi Meclisimizi bombalayanları, güvenlik birimlerini ve devlet kurumlarını basmaya çalışanları, özel harekât merkezlerimizi ağır silahlarla ve bombalarla vuranları ve milletimizi şehit edenleri asla unutmayacağız. Ülkemize ihanet eden hainler bilsinler ki; işbirlikçilerine ve maşalarına, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü elimizden almak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Çok açık ve net bilinmelidir ki; bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız ve milletimizi yok edemeyeceksiniz” dedi.

ZORLUKLARA HEP BİRLİKTE GÖĞÜS GERDİK

Ülkemize ihanet edenlerin asla cezasız kalmayacağını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Bu topraklarda yaşamanın bedeli oldukça ağırdır. Zor ve sıkıntılı evrelerden, süreçlerden her dönem geçtik. Millet olarak bu zorluklara hep birlikte göğüs gerdik. Bize silah doğrultanlara karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla cevap vererek onların saldırılarını püskürtmeyi başardık. Ülkemize ihanet eden hiçbir haini bugüne kadar cezasız bırakmadık, bundan sonra da asla cezasız bırakmayacağız. Kendisine ve ülkesine hizmet edeni her zaman baş tacı yapan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da verdiği demokrasi mücadelesi ile de ihanet edenlerin başını tereddütsüz nasıl ezeceğini yedi düvele ilan etmiştir.  FETÖ, PKK, YPG adı her ne olursa olsun bu ülkeye saldıran hiçbir terör örgütüne bu topraklarda asla yaşam hakkı tanımayacağız. 15 Temmuz gecesi milletimiz asil duruşuyla aslında dünyaya bir ders verdi. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda ve meydanlarda darbecilere karşı çıkarak özgürlüğüne kilit vurdurmayacağını, bağımsızlığını zincirlere mahkûm ettirmeyeceğini, demokratik yöntemlerle seçilen başta Cumhurbaşkanı ile yöneticileri hainlere asla teslim etmeyeceğini ve kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu tüm dünyaya alenen bir kez daha ilan etti” dedi.

KIYAMETE KADAR BU VATAN BİZİM KALACAK

“15 Temmuz gecesi Denizli’mizde, Ankara’da İstanbul’da kısacası Anadolu’nun her bir yerinde milletimizin ortaya koyduğu direniş ve yazdığı kahramanlık destanı asla unutulmayacak”  diyen Milletvekili Şahin Tin; “Milletimizin yazdığı bu kahramanlık destanı asla unutulmayacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle bir kez daha meydanlara, sokaklara ellerinde Türk bayraklarıyla çıkarak ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, darbeye geçit vermeyen, ihanet girişimine dur diyen, milletimizin her bir ferdine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatan bizim ve kıyamete kadar hep öyle kalacak. 15 Temmuz gecesi vatan savunmasında şehit olan kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şühedamızı rahmet ve tazimle yâd ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Aynı zamanda gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Ölümün üzerine böylesi cesaretle giden bir başka milletin olmadığını dünya âleme ilan eden kahraman milletimizi bir kez daha saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.