13 AY ÖNCE ANTALYA'DA KAYBOLAN ÇOCUKLAR DENİZLİ'DE BULUNDU

​​​​​​​Bir süredir kayıp olan Rus 2 çocuğun Suriyeli bir ailenin evinde olduğu tespit edildi. Jasat harekete geçti.

  • 14 Aralık 2019 - 11:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Antalya'da 13 ay önce Rusya uyruklu annelerinin yanındayken kaybolan 2 çocuk, Denizli'de Suriyeli bir ailenin yanında bulundu.

35 yaşındaki Bekir A. ile boşanma aşamasındaki Ekaterina E, 28 Kasım 2018'de 4 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuğunun kaybolduğunu Antalya Emniyetine bildirdi.

Çocuklarının bulunması için çeşitli televizyon programlarına da çıkan annenin ihbarı üzerine, baba Bekir A'nın detaylı bir araştırma başladı.

Denizli Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin ifadesine başvurduğu baba, çocuklarını aradığını ifade etti ve serbest bırakıldı.

Araştırmayı genişleten ekipler, çocukların Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi'nde yaşayan Suriye uyruklu 30 yaşındaki Faysal ve Sena M. çiftinin evinde olduğunu öğrendi.

Çocuklar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde evden alındı. Bu sırada JASAT ekibi, ayağı çıplak halde olan çocuklara çorap giydirip yiyecek verdi.

Çocukların babası Bekir A. ile Suriyeli çift, gözaltına alındı.

Denizli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek koruma altına alınan çocukların, Rusya'dan gelecek annelerine teslim edileceği söylenildi.