100. YILINI KUTLAMALARINA HAKARET EDEREK LEKELEDİ

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Abdi.V. isimli vatandaşın 23 Nisan paylaşımı tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından harekete geçen emniyet güçleri şahsı arıyor.

  • 23 Nisan 2020 - 18:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Abdi V. isimli vatandaşın yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Abdi V. sosyal medya hesabından bugün “Kocaman bir imparatorun paramparça olmasını bayram olarak kutlayan garip bir ülkeyiz” ifadelerine yer verdiği paylaşımda bulundu.

Abdi V’nin yaptığı paylaşım sosyal medya kullanıcıları tarafından şikayet yağmuruna tutulurken tepkilerin çoğalması üzerine paylaşım silindi. Abdi V paylaşımı sildikten sonra tepkileri azaltmak içinse 100 yaşına gelmiş Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin övgüler sıralayan ve bayramı kutlayan gönderiler paylaştı.

Acıpayam’ın Yazır mahallesinde ikamet ettiği öğrenilen Abdi V. isimli vatandaş 2. paylaşımında “Kendini bu ülkeye borçlu hisseden, kendini çocuk hisseden, tam bağımsız bir ülkenin hayalini kuran, bu güzel vatanı çocukların emaneti gibi gören ve bu ülkeyi canlarını vererek bize armağan edenlere şükran duyan tüm ülkem insanının ve yavrularımızın bayramını kutlarım” ifadelerine yer verdi. 

Abdi V. son paylaşımında ise “Çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutlar iyi bayramlar dilerim” ifadeleriyle paylaşım yaptı.

GAZETECİ ŞİKAYET ETTİ, SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Acıpayamlı vatandaşın paylaşımının ardından aynı ilçede gazeteci olarak çalışan Mustafa İzhan şikayette bulundu. İzhan’ın şikayetinin ardından savcılık harekete geçti. Polis ekipleri Abdi V’yi arama çalışmalarına devam ederken, şahsın Yazır mahallesindeki ikametinde olduğu yönünde ihbarlar geldi. Gazeteci İzhan’ın paylaşımı neden kaldırdığı sorusuna ise Abdi V. “Gerçekler acıdır. Gerçek tarihi araştır sende göreceksin bazı yalan yazılan tarihi. Öyle hasamet yapmana  gerek yok” şeklinde yanıt verdi.

ATATÜRK’E VE SİLAH ARKADAŞLARINA İNGİLİZ PİYONU DEDİ

Cevaplarının ardından mesaj yoluyla konuşmaya devam eden Abdi V.  şu ifadeleri kullandı;

“Cumhuriyet; içerdeki bir avuç azınlığın devleti ele geçirmelerinin bayramıdır. Harf İnkılabı onlar için yapıldı, şapka onlar için yapıldı. Anadolu Müslüman halkı için yapılan bir şey yok. Olmadığı gibi de Müslümana kan kusturuldu. Bu proje İngilizler tarafından hazırlandı, içerideki piyonlar tarafından uygulandı.

Bunu iyice araştır. Birkaç slogana inanıp da ahkam kesmene gerek yok. Yazık olan bu milletin tarihini silip kendi değerlerine ve geçmişine küfür edenbir nesil yetiştirmek. Bunun da ¼ başardılar.

Dolduruşa gelip dolmuşa binene gerek yok. Ölmüş birini kanunla koruyan başka bir yer var mı? Ölen biri neden korunur? Çok iyi şeyler varsa herkese neden açılmaz? Bunu düşünmek bile insanda büyük kuşku yaratıyor. Acaba neden ben merak ediyorum mesela”

ÖNCEKİ PAYLAŞIMLARINDA DA ATATÜRK HEYKELLERİNE LAF ETMİŞ!

Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret eden Abdi V. gazeteci İzhan’ın sosyal medyasında paylaştığı eleştirel paylaşıma ise “Benimle ilgili paylaştığını kaldır” şeklinde cevap verirken Abdi V.’nin önceki paylaşımlarında da Atatürk’ün heykellerine laf ettiği öğrenildi. Abdi V. önceki paylaşımında ise “Maske, kolonya vergilerimizle alınıyormuş! 150 bin heykeli ananın kolundaki bilezikleri satarak mı diktin dümdük?” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Emniyet ekiplerinin Abdi V.’yi arama çalışmaları devam ediyor.