ZORLA EVİNE GİRMEYE ÇALIŞAN ESKİ SEVGİLİSİNİ BIÇAKLADI

16 yaşındayken evlendirilen ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 8 yıllık evlilik hayatını sonlandıran 37 yaşındaki G.K. boşanmanın ardından ailesi tarafından da dışlandı. Töre cinayeti korkusuyla Denizli’ye kaçıp gelen G.K., yaklaşık 4 yıl önce tanıştığı A.E.’den şiddet gördüğünü ve A.E. tarafından sürekli takip edildiğini ileri sürdü. “Ben yaşantımı, hayatımı, özgürlüğümü tekrar geri istiyorum. Bir an önce bir şeyler yapılmasını talep ediyorum” demişti. G.K., konuşmasının ardından daha 24 saat bile geçmeden kendi evinde yaşadığı arbedede eski sevgilisini göğsünden bıçakladı.

  • 17 Mayıs 2019 - 14:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

16 yaşındayken evlendirilen G.K., 3 çocuk dünyaya getirdi. 8 yıl evli kalan ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 8 yıllık evlilik hayatını sonlandıran G.K., zorlu bir sürecin ardından boşandı. Eski eşinin çocuklarını göstermediğini de ileri süren G.K., ailesi tarafından da dışlandı. Töre cinayeti korkusuyla Denizli’ye kaçıp gelen G.K., “16 yaşındayken evlendirildim ve bir ayrılık süreci yaşadım. Boşanma sürecim zaten çok zor geçti. Kendi yaşadığım bölgenin şartlarından dolayı ayrılık sürecini zor bitirdim. Kendi çevremde de maalesef dışlandım. O bölgeden ailemin bana uyguladığı baskı sebebiyle, kısacası töreden kaçtım. Kendi memleketim, kendi yuvamı bırakıp kaçtım ve kendime yeni bir hayat kurdum. Bu yeni yaşamımda, süreç içerisinde belki hiç tanışmamam gereken insanlarla tanıştım” dedi.

“AYRILMAK İSTEYİNCE YAŞANTIM DAHA ZOR HALE GELDİ”

Denizli’de yaklaşık 4 yıl önce A.E. ile tanışan G.K., sevgilisiyle ile sorunlar yaşamaya başladığını söyleyen G.K., “Benim şu anda ki sıkıntım ise, 4 yıl önce tanıştığım A.E. isimli şahıs sebebiyledir. Bu geçen süre içerisinde çok sıkıntılarımız olmadı. Fakat kendisi bu zamandan bir yıl önce bazı maddeler kullanmaya başladı ve her şey değişti. Şiddet, tehdit ve şantajların ardı arkası kesilmedi. Bu olaylar başladıktan sonra ben ayrılmak istedim. Ayrılmak isteyince yaşantım daha zor hale geldi. Bir çıkmaza girdim. Bundan 2,5 ay önce de tamamen ayrılmaya karar verdim. Bu kararımla birlikte A.E.’nin daha büyük yanlışlar ve hatalar yaptığını fark ettim. Araştırdığımda; küçük kız çocuklarıyla beraber olduğunu öğrendim. Hatta bu kızlardan bir tanesi ile kaldığı yeri araştırdım ve buldum. Ben bunu öğrendiğim gece ise beni bacağımın 3 yerinden bıçakladı. Beni o şekilde, ‘ölür mü kalır mı?’ diye düşünmeden bırakıp gitti. Ben şikayet etmeye başladıktan sonra şantaj yaptı. Beni ailemle ve yakın arkadaşlarımla tehdit etti. Daha önce bu şekilde benim şikayetimi zorla geri aldırdı” diye konuştu.

“NE TARAFA DÖNSEM ÖLÜM VARDI”

G.K., konuşmasını şöyle devam etti: “Ben ne tarafa dönsem ölüm vardı. Aileme yerimi söylese ölüm, bu insana dayansam ölüm. İki taraftan birini seçmem gerekiyordu. Ama şimdi artık kararlıyım. Fark etmiyor. Böyle bir insanla sürekli karşı karşıya gelip devam etmektense ben ölmeyi tercih ediyorum. Ama ailem, ama kendisi hiç fark etmiyor. Şu anda bu şahısla ilgili belki 15’e yakın şikayetim var 2 ayrı karakolda ve savcılıkta. Sonuç olarak gördüm ki artık bunlar benim son çığlıklarım, son direnişlerim. Sürekli her gördüğü yerde darp ediyor, evime zorla girmeye kalkıyor. En son evime zorla girdiğinde ben kendisiyle yine bir ölüm kalım savaşı verdim. İmdadıma komşularım yetişti. Bu kişinin bu kadar rahat olmasının sebebi ise, ifadesinin alınıp tekrar serbest bırakılması oldu. ‘Nasıl olsa bana bir şey yapılmıyor?’ diye. Ben bir şey yapılmadığını düşünmüyorum. En sonunda bir şey yapılacak inanıyorum. Sadece çok geç olmadan bir şey yapılsın istiyorum. Geçen her bir dakika benim aleyhime işliyor.”

“BUNLAR BENİM SON ÇIĞLIKLARIM”

Eski sevgilisinin G.K.’nin evine girerken arkasından yaklaşıp zorla içeriye girdiğini iddia eden G.K.; “Beni darp ederek telefonumu aldı; ‘polise haber vermeyeyim’ diye. O gece evde nasıl yattığımı, nasıl uyuduğumu bilmiyorum. 2,5-3 aydır kendi evimde rahat uyuyamıyorum. Uykusuz işe gidiyorum. İşimde verimli olamıyorum. İş yerimden çıkınca ve sabah evimden çıkınca takip ediliyorum. Gölge gibi… Bu durumdan artık çok rahatsızım. Ben yaşantımı, hayatımı, özgürlüğümü tekrar geri istiyorum. Bunlar benim son çığlıklarım. Umut ediyorum ki bana yardımcı olabilecek biri, benim sesimi duyar ve gerekli olan şeyleri bir an önce hızlandırır, yapar. Artık ne yapabilirim onu da bilemiyorum” şeklinde konuştu.

“UMUTLARIM TÜKENİYOR”

Birçok kurumdan destek istediğini ve söyleyen G.K. “Ben gittiğim zaman benim devletimin, benim arkamda olduğunu, emniyetin arkamda durduğunu hissetmek istiyorum. Ancak umutlarım tükeniyor. Ben her gün ‘ertesi güne uyanacak mıyım?’ diye düşünüyorum. Arkadaşlarım, çevrem herkes çok endişeli. Benden haber alamadıklarında hemen evime geliyorlar, kontrol ediyorlar. Bir an önce bir şeyler yapılmasını istiyorum. Çok fazla şikayetim oldu. Birçoğunu da ispatladım. O kişi kapımı zorlarken, beni darp ederken yakalandı. Ancak bir şey yapılmadı. Sadece adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyorum. Korunmam var. Ben o korunmanın büyük bir şey olduğunu sanıyordum ama değilmiş” dedi.

“20 BİN TL’Yİ AŞKIN BİR BORCU BANA BIRAKTI”

Eski sevgilisinin maddi ve manevi zararlarının olduğunu iddia eden G.K., şunları aktardı: “Bana maddi olarak da zararı oldu. Kredi çektirdi. Belli bir kısmını ödedi. Ancak gerisi tamamen bana kaldı. 20 bin TL’yi aşkın bir borcu bana bıraktı. İş yerimde de bazı sıkıntılar yaşıyorum. Çalıştığım yere mesajlar atarak, patronuma ve çalışan iş arkadaşlarıma mesajlar atarak, uygunsuz şekilde benim hakkımda yalan yanlış şeyler yazdı. Bir dönem bunun da sıkıntısını yaşadım. Neyse ki iş yerim bazı şeyleri aslı astarı olmadığını anladıkları an o insana karşı direnmeye geçtiler. Ellerinden geldiğince herkes bir taraftan yardımcı olmaya çalışıyor.”

24 SAAT BİLE GEÇMEDEN ESKİ SEVGİLİSİNİ BIÇAKLADI

DRT Denizli Televizyonu ve Denizli Gazetesi’ne özel açıklama yapan ve yardım isteyen G.K., henüz konuşmasının ardından 24 saat geçmeden eski sevgilisi ile yeniden karşılaştı. Sabah saatlerinde zorla evine giren eski sevgilisi ile G.K. arasında arbede yaşandı. Kendi evinde kendisini darp eden G.K., eski sevgilisini göğsünden bıçakladı. Göğsünden bıçaklanan ve ağır yaralanan A.E.,’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken; G.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Denizli Gazetesi