YÜZ BİNLERCE KİMLİK BİLGİSİ ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA SATILMIŞ

Ankara Siber Şube Müdürlüğü Denizli'nin de içinde bulunduğu 8 ilde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda Türk vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşarak üçüncü şahıslara satan çetenin fişi çekildi.

  • 13 Temmuz 2019 - 16:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ankara'da siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada dünyanın en büyük GSM firmasına ait kurumsal şifreyi yasa dışı yollarla ele geçirip Türk vatandaşlarının tamamına ait MERNİS bilgilerine ulaşarak T.C. numarasını, nüfus cüzdanı fotokopisi, adres, anne kızlık soyadı, anne baba isimleri, doğum yeri gibi bir çok bilgi ile sahte kimlikler alıp bankalardan hesap açan ve bahis sitelerinde hesaplar açan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Tahkikat sonucunda Mehmet Ali S., Ahmet Y., Emine Y., Furkan H., Buğra D., Alperen Ç., Sedat A., Fatih N., Ökkeş Hulusi Y., Veli U., Engin A., Berat U., Kemal A., Mehmet Mete V., Nuh Naci B., Muammer A. isimli 16 şüpheli Ankara, Adana, Antalya, Hatay, Karabük, Denizli, İstanbul, Kırklareli olmak üzere toplamda 8 şehirde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyon sonucunda elde edilen bilgiler ise şok etkisindeydi. 50 milyon kişiye ait kimlik ve adres bilgisi ayrıca dünyanın en büyük GSM firmasının sorgulama sayfasına ait 100 binlerce kimlik bilgisinin yasa dışı yollarla üçüncü şahıslara satılmıştı.

Operasyon sonucunda yakalanan şahısların 7 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı, 9 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.