YATAĞAN BIÇAKÇILIK FESTİVALİNE DAVETLİSİNİZ

Yatağan Gönül Birliği Platformu tarafından Denizli’nin Serinhisar İlçesi’nde 16-18 Ağustos tarihlerinde bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilecek Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın açıklaması düzenlendi. Platform Sözcüsü Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan tüm Denizli halkını festivale davet etti.

  • 11 Ağustos 2019 - 21:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Yatağan Gönül Birliği Platformu, Denizli’nin Serinhisar İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri’nin bu yıl 24’üncüsünü gerçekleştirecek. 16-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak festival öncesinde Platform tarafından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Yatağan Gönül Birliği Platformu Dönem Sözcüsü ve Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Platform Kurucularından Alparslan Yurttürk ve Fatih Gündüz ile basın mensupları katıldı.

Festival hakkında bilgi veren Soyfidan; “Yatağan asırlık bir belde. Sanatın, zanaatın yoğrulduğu bir yer. Yatağanlı olmaktan hep gurur duyduk. Yatağan ile ilgili bir şeyler yapmak istiyorduk. Yatağan gönül dostları olarak yıllanmış etkinlikleri yaşatmak gayesindeydik. Yatağan Festivali’nin bu yıl 24’üncüsünü Kefe Yaylası’nda 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

FESTİVALDE YATAĞAN BIÇAKLARI TANITILACAK

3 gün sürecek olan festivalde yerel ve ulusal bazda birçok sanatçı sahne alacak. 17 Ağustos Cumartesi akşamı sevilen sanatçı Hasan Yılmaz konser verecek. 18 Ağustos Pazar akşamı ise Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Murat Kekilli saat 21:45’te sevenleri ile buluşacak. 800 yıllık ata mesleği bıçakçılığın tanıtımına katkı koymanın amaçlandığı festivalde 3 gün boyunca el emeği ürünler ziyaretçilere tanıtılacak. Ayrıca bıçak yapımı uygulamalı olarak gösterime sunulacak.

25 BİN KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR

Soyfidan geçtiğimiz festival dönemlerinde katılımın 15 bin civarında gözlendiğini lakin bu sene tanıtıma büyük önem verdiklerini dile getirdi. Yapılacak olan tanıtımlarla festivalin süreceği 3 günlük organizasyon sürecinde 25 bin kişilik katılım beklenildiği dile getirildi.