VARLIKER AFİŞLER İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Cumhur İttifakının Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Denizli’deki afiş, bilbord tanıtımlarına tepki, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’den geldi. Varlıker, söz konusu tanıtımların kanuna aykırı olarak değerlendirerek hukuki süreç başlattı.

  • 14 Haziran 2019 - 07:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Valıker,“Üyelerimizce ilçe başkanlığımıza ibraz olunan ve ekte sunulan fotoğraflardan da görüleceği üzere 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP adayı olan Binali Yıldırım’a ait posterler ve diğer propaganda malzemeleri ilçemiz sınırlarında sergilenmektedir.” dedi.

Varlıker açıklamasında ayrıca yatığı başvuruyu şöyle gerekçelendirdi:

Tolga Varlıker

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ilan ve reklam yoluyla propagandaya ilişkin yasakları düzenleyen “İlan ve Reklam Yerleri” başlıklı 60. maddesinde seçime katılan siyasi parti ve bağımsız adayları tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilan, pankart veya afiş gibi araçlarla propagandanın yalnızca ilgili adayların seçime katıldıkları seçim çevresi içerisinde yapılabileceği hüküm altına alınmış olup, söz konusu maddede propagandayı yapan yönünden aday ya da vatandaş gibi bir ayrım da bulunmamaktadır. Bu nedenle kanuna aykırı -ve aynı zamanda seçim suçu olan- propagandanın makamınıza bağlı kolluk kuvvetlerince ivedi olarak durdurulması ile neticeden partimize bilgi verilmesini saygılarımızla talep ederiz.