ÜNİVERSİTELİLER DİRENEN ANNELER İÇİN EYLEMDE

Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Üniversitede “Teröre Lanet Analara Destek” yürüyüşü ve basın açıklaması düzenledi. Evlatları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan anneler ve aileler yaklaşık 17 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürüyor. Aile sayısı 42’ye yükselirken,Türkiye’de Üniversiteler ayağa kalktı. Edirne’den Kars’a , Denizli’den İstanbul’a her yerde Atatürkçü, Vatansever gençlik direnen annelerin yanında.

  • 19 Eylül 2019 - 14:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Basın açıklamasını gerçekleştiren Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Ali Rıza Yığ, “Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen mücadele artık zafer aşamasına dayandığının göstergesidir. PKK ve onun siyasal uzantısı HDP çok yakında Mehmetçiğin ve analarımızın ayakları altında kalacaktır. Türkiyemizin birliğini bütünlüğünü ve genç kardeşlerimizin güvenliği geleceği için terör örgütlerine karşı yürütülen amansız mücadeleyi Pamukkale üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak sonuna kadar destekliyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Göl Bahçe’de analara selam gönderen Topluluk, Teröre Karşı Birliği vurgulayarak eylemlerine son verdi.

Basın açıklamasının detayları ise şöyle;

Değerli basın

emekçileri, saygı değer hocalarım, değerli arkadaşlar,

     Bölücü teröre örgütü PKK tarafından evlatlarından koparılan aileler Hacire anadan sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattılar. Bu eylem tekrar göstermiş oldu ki HDP , PKK'nın siyasal koludur. Annelerimizin haklı isyanı Türkiye'nin teröre karşı isyanıyla bütünleşti. PKK'nın ailelerinden koparıp dağa kaçırdığı gençler bizim yaşlarımızdaki kardeşlerimizdir. Yüreği yanan aileler bizim ailelerimizdir. Türk gençliği olarak bu zulümeden uzaktayız diye gözlerimizi kaçıramaz, kulaklarımızı tıkayamayız, vicdanımızı susturamayız. Diyarbakır ailelerinin eylemi bir vatan ve insanlık görevidir. Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen mücadele artık zafer aşamasına dayandığının göstergesidir. PKK ve onun siyasal uzantısı HDP çok yakında Mehmetçiğin ve analarımızın ayakları altında kalacaktır. Türkiyemizin birliğini bütünlüğünü ve genç kardeşlerimizin güvenliği geleceği için terör örgütlerine karşı yürütülen amansız mücadeleyi Pamukkale üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak sonuna kadar destekliyoruz. Türk gençliğinin kalbi evlatları için mücadele eden annelerle çarpmaktadır. Türkiye teröre teslim olmayacaktır. Bu mücadele zaferle sonuçlanana kadar durmayacağız