ÜLKEMİZE ÖRNEK OLDU

Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın Marmaris ayağında yaşadığı talihsiz olay yüzünden ülke gündemine oturan Denizlili yüzücü Seyfi Diker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na yaşadıklarını anlattı.

  • 13 Mayıs 2019 - 10:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bu yıl onuncusu düzenlenen Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda genel klasmanda birinciliğin kapısından dönen 13 yaşındaki sporcu Denizlili Seyfi Diker, bir anda ülke gündemine oturdu. Kendi yaş kategorisinde elde ettiği şampiyonlukla teselli bulan genç yetenek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na şampiyonada yaşadıklarını anlattı. Ziyarete genç sporcunun antrenörü ve babası da eşlik etti.

GENÇ SPORCUDAN FAİR PLAY DURUŞU

Dünyanın farklı ülkelerinden 430 sporcunun katıldığı yarışmada Avrupa Şampiyonu patentli Tolga Öcal’ın darbesi ile sakatlanarak genel klasmanda birincilikten olan Seyfi Diker büyük bir fair play örneği gösterdi. Federasyon tarafından diskalifiye edilerek turnuva dışı bırakılan 40-44 yaş kategorisi sporcusu Tolga Öcal’ın madalyasının geri verilmesini isteyen Seyfi, örnek duruş sergileyerek zeki, çevik ve ‘ahlaklı’ sporcu olduğunu gösterdi. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan genç sporcuya güzel bir haber de federasyondan geldi. Seyfi Diker’in yaşadığı olayın görüntülerinin eğitim faaliyetlerinde ders olarak kullanılacağı ifade edildi.

 ŞAMPİYONAYA DENİZLİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

Şampiyonada ülkemizi 11-13 yaş kategorisinde temsil eden Deniz Yüzme Spor Kulübü sporcusu Seyfi Diker’in en iyi dereceyi yapması genel klasmanda yaşadığı talihsiz olaydan sonra teselli oldu. Aynı kategoride gümüş ve bronz madalyayı da Denizlili sporcular aldı. Sporculardan Muammer Gecekuş’un ikinciliği ve Arda Arman’ın üçüncülüğü ile tamamlanan turnuva ile birlikte ilk kez aynı kulüpten sporcular ilk üçe girmiş oldu.     

İBANOĞLU “SEYFİ DİKER ÜLKEMİZE ÖRNEK OLDU”

Şampiyonada yaşanılan hadisenin genç yüzücünün hayatında unutamayacağı bir anı olarak kalacağını söyleyen İbanoğlu, olumlu ve olumsuz olaylardan ders çıkarılması gerektiğini ifade etti. Ahlaklı ve erdemli olmanın sporculara önemli kazanımlar sağladığını belirten İbanoğlu, Seyfi’nin bu konuda fair play duruşu sergilediğini ve diğer sporculara örnek olduğunu söyledi.