TOPRAK DOSTU BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKAN

Tarıma yaptığı desteklerle Türkiye'ye örnek olan uygulamalara imza atan Başkan Osman Zolan’ın yeni dönemde hayata geçireceği tarım projeleri ile; toprak çalışacak, Denizli kazanacak

  • 28 Mart 2019 - 13:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Özellikle Büyükşehir olduktan sonra imkanlarını çiftçinin menfaatine yönlendiren ve tarıma sağladığı destekle büyük takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, yeni dönem tarım projeleri dikkat çekiyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın Denizli için açıkladığı 258 Vizyon Proje arasında belki de en çok dikkat çekeni tarım destekleri oldu. Bugüne kadar kestane üretim tesisinden, yeni kooperatiflerin kurulmasına, çiftçiye gübre desteğinden, sulama sistemlerine kadar sayısız üretici desteğine imza atan Başkan Osman Zolan’ın yeni projeleri topraktan kazananları heyecanlandırdı.

EKONOMİ İÇİN BÜYÜK KAZANIM

Ekonomiye büyük bir kazanım sağlayacak Organize Sera Bölgesi ile üreticilerin en büyük dertlerinden biri olan lisanslı depo sorununa çözüm projelerini paylaşan Başkan Zolan’ın bu projeleri de hayata geçirmesi, kent ekonomisi ve ülke tarım sektörüne büyük kazanımlar sağlayacak.

YAPILMAYANLAR YAPILACAK

Başkan Zolan’ın açıkladığı tarım projeleri ve destekleri arasında Denizli’de bugüne değin yapılmayan, sadece tarımsal üretim anlamında değil, turizme de kazandırılacak nitelikli ürünlerin üretiminin desteklenmesi de bulunuyor.

ÖNCE DENİZLİ, ÖNCE DENİZLİ TARIMI, ÖNCE DENİZLİ ÇİFTÇİSİ

Tarımla ilgili her konu açıldığında öncülüğün her zaman Denizli tarımı ve çiftçisinde olduğunu belirten Başkan Zolan, “Toprak, çiftçi bizim her şeyimiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimize, sınırsız desteğimiz sürecek. Büyükşehirimizin tüm imkanlarını çiftçilerimiz için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, SADECE ÜRETİM DEĞİL, SATIŞA DA ARACI OLACAK

Başkan Zolan’ın ‘Yerel üreticinin desteklenmesi’ başlığı ile açıkladığı proje kapsamında çiftçi ile Büyükşehir tam anlamıyla dost olacak. Denizli’deki yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla üretime konu tüm ürünlerle ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek, standartlar belirlenecek ve akreditasyon sağlanacak. Bu ürünlerin kullanımı teşvik edilecek. Aynı zamanda bu ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda satış ve pazarlanması için tanıtım çalışmaları yapılacak.

DENİZLİ’YE YENİ UFUKLAR AÇACAK PROJELER

Başkan Zolan’ın açıkladığı tarıma destek paketinde öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

TARIMSAL SULAMAYA DESTEK: Tarımsal sulamaya destek kapsamında; ihtiyaç duyulan tüm bölgelere beton sulama kanalları, sulama havuzu ve boru desteği verilecek.

SERACILIĞA TAM DESTEK: İlçelerimizde sera yapımı ve bununla ilgili altyapı çalışmalarına tam destek verilecek. Aynı zamanda bu seralarda, kuruldukları ilçelere özgü tarım ürünlerinin üretilmesi sağlanacak. Bu konuda üreticilerle eğitim çalışmaları yapılacak.

ÜRETEN VE KAZANAN ÇİFTÇİ PROJESİ: Ceviz Fidanı Dağıtımı, Çiftçilere Teknik Ve Teçhizat Desteğinde Bulunulacak, Tohum Desteği Yapılacak, Mera Alanları Islah Edilecek.

LAVANTA VE KEKİK BAHÇELERİ: Şehrimizde lavanta ve kekik bahçeleri kurularak, Pamukkale’ye gelen turistlerin bu bahçeleri gezmeleri sağlanacak. Ayrıca ziyaretçilerin alışveriş yapabilecekleri, kekik ve lavanta kaynaklı ürünlerin satışının yapılacağı bir merkez oluşturulacak.

ARICILIĞA TAM DESTEK: Denizli genelinde uygun ilçelerimizde arıcılık yapan üreticilerimize, ana arı başta olmak üzere pek çok alanda tam destek verilecek.

AKASYA ORMANI PROJESİ: Arıcılığın yoğun olduğu bölgelerde akasya ormanları kurulacak. Bu ormanlarda üretilen balların daha kaliteli olmasının yanında, üretim miktarı da ciddi oranda artacak.

ZARARLILARLA MÜCADELE: Denizli’de meyveciliğin yoğun olduğu bölgelerde iç kurdu ile mücadelede biyoteknik yöntem kullanılacak. Bu yöntemle zirai ilaç mücadelesindeki ilaçlama 4’te 3 oranında azalacak; böylece hem çiftçilerimize daha az ilaç maliyeti olacak hem de sağlık açısından daha az kimyasal kullanılacak.

KOOPERATİFLERE TEŞVİK VE TAM DESTEK: Üreticilerimize farklı sektörlerde kooperatifler kurdurularak her konuda kendilerine tam destek verilecek. Bu kapsamda satış noktaları kurulup, yerel ekonomiye katkı sağlanacak.

ORGANİK GÜBRE İŞLEME TESİSİ : Tüm bölgeye hizmet verecek doğal gübre işleme tesisi ile doğal atıklardan elde edilecek gübrelerle Denizlili çiftçilere kaliteli ve ekonomik şartlarda gübre sağlanacak.

MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESİSİ : Dünya standartlarında bir meyve ve sebze kurutma tesisi kurularak, sadece Denizli’ye değil, tüm bölgeye bu alanda kaliteli hizmet verilmesi sağlanacak.

AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİNİN ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ : Gözler bölgesinde yetiştirilen aromatik bitkilerin katma değerli ürünlere dönüştürülerek turizm ve sağlık alanında azami seviyede değerlendirilmesi sağlanacak.

ZEYTİNYAĞI SIKMA TESİSİ: Zeytinyağı sıkma tesisi ile Denizlili çiftçilerimizin ürettiği zeytinlerin katma değerli ürünlere dönüştürülerek ulusal ve uluslararası pazarlarda satışa sunulması sağlanacak.

SULAMA VE GÖLET PROJELERİ: Tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla sulama destek projeleri geliştirilip, göletlerin yapılması için DSİ ile birlikte hareket edilecek.

TARIM LİSESİ KURULMASI : Tüm Türkiye’ye örnek bir proje ile tarım lisesi kurulacak. Bu lisede verilecek özel eğitimlerle bilinçli ve kalifiye çiftçilerin yetişmesi sağlanacak.

HAYVANCILIK VE TARIM SEKTÖRÜNE EKİPMAN DESTEĞİ : Hayvancılığa destek kapsamında; balyalama makinesi silaj paketleme makinesi yem karma makinesi gibi sektörün ihtiyaç duyduğu makinler talep eden tüm ilçelerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. Tarım ürünleri için makine ve teçhizat desteği kapsamında; badem soyma makinesi ceviz kurutma makinesi, ceviz soyma makinesi, katı gübre dağıtma römorku dağıtılacak.

KIRSAL ALANDA RÜZGAR GÜLÜ İLE SU ÇIKARMA PROJESİ: Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm kırsal alanlarda kurulacak rüzgar gülleri ile mevcut veya yeni açılacak kuyulardan su çıkarılması sağlanacak.

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BİTKİ TEMİNİ VE BİTKİ SATIŞ ALANLARI: Fidan, çiçek ve bitki yetiştiriciliği desteklenerek, iklime elverişli bitki üretiminin yanı sıra, tarımsal kalkınmanın etkileri ile yerel ekonominin canlandırılması sağlanacak.