TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE BURS

Üniversite tercihlerinin devam etmekte olduğu süreçte, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, YÖK ve İhracatçı Birlikleri arasında imzalanan Protokol çerçevesinde sağlanan burs imkanı hakkında bir açıklama yaptı. Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Tekstil ve Deri mühendisleri yetiştirmek üzere 2 Mayıs 2019 tarihinde imzalan protokolün Antik Çağdan bu yana bir tekstil şehri olan Denizli için protokolün ayrıca önemli olduğunu vurgulayarak, imzalanan protokol ile katma değerli ürün üretilebilmesi ve üretimde verimliliğin artırabilmesi için nitelikli iş gücü yetiştirmenin amaçlandığını ve bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar ile tekstil mühendisliğindeki algısının yükseltileceğini dile getirdi.

  • 24 Temmuz 2019 - 12:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Üniversite sınavına giren ve tercih yapacak olan öğrencilerin bu protokol kapsamında verilecek olan burslardan yararlanabilmeleri için gerekli şartları inceleyerek tercihlerini yapmalarının faydalı olacağını ifade etti.

YÖK tarafından ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda sektör temsilcileri ile devam eden çalışmalar kapsamında, 2 Mayıs 2019 tarihinde, “Yükseköğretimden endüstriye nitelikli işgücü kazandırmak” amacıyla  “üniversite-sanayi işbirliği” kapsamında YÖK ve Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası arasında sektörün ihtiyaç duyduğu mühendisler yetiştirebilmek amacıyla bir protokol imzalanmıştı.

Bu kapsamda ülkemize tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerine hem bilgi ve beceri düzeyi yüksek mühendisler kazandırılması hem de üniversitelerin sektör ile iş birliklerini geliştirmeleri hedefleniyor.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılından İtibaren ÖğrencilereEğitim Bursu

YÖK ile imzalanan protokole göre "2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren bütün öğrencilere ilk 5 tercihinden en az birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması şartıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme puanına göre burslar verilecek.

Bu kapsamda Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmesi halinde her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs alacak. 20–50 bin arasında olan adaylar net asgari ücretin yüzde 70'i, 50–80 bin arasındaki adaylar ise net asgari ücretin yüzde 50'si oranında karşılıksız burs imkânından yararlanacak.

PROJE 12 İHRACATÇI BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AKİB)

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB)

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB)

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB)

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB)

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB)

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UHKİB)

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği (İDMİB)

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği (EDMİB)