PAMUKKALE'DE MASAJ SALONLARINA AYAR GELİYOR

Pamukkale Belediye Meclisi bugün belirli gündemler etrafında aylık toplantısını yapmak için toplandı. Meclisin ilk gündemi Belediye Başkanı Avni Örki’nin yazılı önergesi ile gündeme alındı. Pamukkale Belediye Meclisi’nin bugün yapmış olduğu toplantıdan masaj salonları ile ilgili karar çıktı.

  • 05 Temmuz 2019 - 14:59
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Meclis üyeleri Belediye Başkanı Avni Örki’nin bugün meclise vermiş olduğu yazılı önerge ile Pamukkale Belediyesi  sınırları içerisinde açılan ve çevredekilerin huzur ve esenliği konusunda çok fazla şikayet alınan masaj salonlarının denetim altına alınmasını oy birliği ile kabul etti. 

Masaj salonlarının ruhsatlandırması için iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı düzenlenirken,  onaylı mimari projede masaj salonu olmayan ve amacına uygun yapı kullanma izin belgesi alınmamış işyerlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmesi, ruhsatı olanların da devir işlemine izin verilmemesi Avni Örki’nin vermiş olduğu yazılı önerge ile kabul edildi. Masaj salonları, yapı kullanma izin belgesi ve kat maliklerinin oybirliğiyle aldıkları karar olsa dahi, yönetmeliğe uygun olmadığı takdirde çalışmayacak.

Masaj salonlarında, uygulama odalarının her birinde sıcak su tertibatı, duş kabini ve tuvaletlerin bulunması, bay ve bayanlar için ayrı ayrı tuvaletlerin yapılması gerektiği ilgili yönetmelikte belirtilmiş olmasına rağmen çalışır durumdaki masaj salonlarının böyle olmadığı tespit edildi.

Masaj salonlarındaki mevcut uygulama, mevcut sıhhi tesisat ve giderlerini hatta statik ve betonarme çözümlerin de telafisi zor hatta imkansız sorunlara yol açtığından ana yapıda bir takım zararlara açıyor.

Onaylı mimari projede, masaj salonu olmayan ve amacına uygun yapı kullanma izin belgesi alınmamış işyerlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmemesine, ruhsatı olanların da devir işlemine izin verilmemesine karar verildi.

Kaynak: Ayna Haber