PAMUKKALE RALLİSİ NEFESLERİ KESTİ

Dünya’da eşi olmayan Pamukkale’nin tanıtımı için Pamukkale Belediyesi öncülüğünde yapılan Pamukkale Rallisi, çok özel görüntülere sahne oldu. 38 aracın 76 pilotla katıldığı yarışlar nefes kesen mücadeleye sahne oldu.

  • 02 Eylül 2019 - 16:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Denizli Ticaret Odası ve Güneş Sürücü Kursu'nun işbirliğiyle düzenlenen Pamukkale Rallisi, büyük beğeni topladı. 31 Ağustos’ta Delikliçınar Meydanı’ndaki sembolik starla başlayan ralli heyecanı aynı gün 900 metrelik Akvadi Özel Etabı ve 1,1 kilometrelik Pamukkale Özel etabıyla zirveye ulaştı. Özellikle bu etapta araçlar travertenlerin gölgesinde performanslarını ortaya koyarken adete beyaz cennet toz bulutunun altında kaldı. Pamukkale Rallisi’nin her noktasında Denizlililer ralli araçlarına büyük ilgi gösterdi.

ZORLU ETAPLARDA YARIŞTILAR

Pamukkale Rallisi’nde heyecan 1 Eylül’deki yarışlarla zirveye ulaştı. Hierapolis ve Horoz etapları kapsamında pilotlar Güzelpınar, Haytabey, Karahayıt ve Pamukkale çevresindeki toprak parkuru geçerek toplam 58 kilometreyi kat etti. UNESCO Dünya Mirası'na giren Denizli'nin ünlü tarihi ve turistik beldesinde gerçekleşen yarış Kocaçukur’da sona erdi. Büyük çekişmenin yaşandığı Pamukkale Rallisi’nde Uğur Soylu’nun pilot Mehmet Köleoğlu’nun yardımcı pilot olduğu 1 kapı numaralı Mıtsubıshı EVO 9 aracıyla 1.01.30’luk derecesiyle şampiyon olmayı başardı. 2 kapı numaralı Subaru İmpreza marka aracın pilotu Gürol Baranlı ve yardımcı pilotu Alperen Tetik 01.04.02’lik derecesiyle Pamukkale Rallisi’nin genel klasman ikinciliğini elde etti. 43 kapı numaralı Mıtsubıshı EVO marka aracın pilotu Erkan Güral ve yardımcı pilotu Burak Koçoğlu ise bu zorlu yarışı 01.05.25’lik dereceleriyle üçüncü olarak tamamladı.

PİLOTLAR MEMNUN KALDI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun onayı ve Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün sportif organizasyonuyla yapılan Pamukkale Rallisi’nde dereceye giren sporcular organizasyonu değerlendirdi. Pamukkale Rallisi üçüncülüğünü kazanan Erkan Güral, organizasyonun çok başarılı olduğunun altını çizerek, “Uzun yıllardır bu yarışlara katılıyorum. Pamukkale Rallisi gibi başarıyla yapılan ev sahipliğini bulmak zor. Bundan dolayı başta Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve tüm destek veren herkese teşekkür ederim. Organizasyon başlangıçtan sona kadar her şeyiyle mükemmeldi. Bu yarış benim için unutulmazlar arasında yer alacak bir yarış olacak. Umarım gelecek sene yine burada bu kez Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olarak yarışırız. Bu yarış Pamukkale’yi daha fazla tanınır hale getirmek noktasında önemli bir unsur oldu” diye konuştu. Pamukkale Rallisi’nde ikinci olmayı bilen Gürol Baranlı da Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bence çok güzel bir organizasyon oldu. Her şey çok güzeldi. Etaplarda biz yarışçılar için çok iyiydi. Bu yarışlar yapılacak olan Türkiye Şampiyonası öncesi iyi bir hazırlık yarışı oldu. Başta Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki olmak üzere bu yarışta emeği geçen ve sponsor olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Tüm rakiplerini geride bırakarak ilk Pamukkale Rallisi’nin şampiyonluğunu kazanan Uğur Soylu da kendilerine gösterilen ilgi için teşekkür ederken, “Güzel bir yarış oldu. Parkur biz yarışçılar için oldukça iyiydi. Zorluk derecesi yüksek olan bu rallide her şeye hayran kaldık. Pamukkale’nin doğal güzelliğinin yanında organizasyonun güzelliği de sevindiriciydi. Umarım gelecek sene bu yarışlar yine Pamukkale’de yapılır ve biz yine geliriz. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

AMACIMIZ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise Pamukkale Rallisi’nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Dünya’nın en muhteşem manzarasına sahip olduğumuz Pamukkale travertenlerinin eteğinde finali yapılan yarışlara katılan herkese teşekkür ederim. Biz sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizi tüm Dünya’ya tanıtmak için gereken tüm imkanları kullanıyoruz. Bu ralli ile Dünya genelinde bu sporla ilgilenen herkese Pamukkale’yi tanıtmış oluyoruz. Pamukkale ralli organizasyonlarına ev sahipliği yapılacak etaplara sahip bir bölge. Bundan sonraki hedefimiz Pamukkale  olarak Türkiye  Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Pamukkale Rallisi’nde bize destek olan başta Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası ile çok değerli sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.