ÖZKAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Denizli Milletvekili - AK Parti Grup Başkanvekili Av. Cahit Özkan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı

  • 18 Mayıs 2019 - 17:48
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlattığı istiklal mücadelesinin, esaret altında yaşayan milletlere örnek, destansı bir mücadele olduğunu söyleyen Av. Cahit Özkan, “Tarihe gömülmek istenen bir millet semender gibi küllerinden yeniden doğdu. Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıl önce istiklaline ve istikbaline yürüdü. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının öncülüğünde prangalarından kurtulup özgür ve müreffeh yarınlarına adım attı. ” dedi.

100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruhun bugün de ilham olmaya devam ettiğini vurgulayan Denizli Milletvekili - AK Parti Grup Başkanvekili Av. Cahit Özkan, “19 Mayıs ruhu bugün de Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Türkiye, kuruluş felsefesinden, hâkimiyet-i milliye ilkesinden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle kazanımlarını arttırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir.” dedi.

Özkan, “O gün, nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmektedir. İstikbal mücadelemiz, köklerimizden, ecdadımızdan, şehitlerimizden, gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu süreçte kuşkusuz, genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çünkü güçlü Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu sebeple AK Parti hükümeti olarak en önemli önceliklerimizden biri gençlerimizin iyi yetişmelerine imkânlar sağlamaktır. Gençlerimize daha demokratik ve daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır.” dedi.

Av. Cahit Özkan, 19 Mayıs mesajını şu şekilde tamamladı. “Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatanı için seve seve canını veren tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 2053 ve 2071 Türkiye’sinin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”