MERKEZEFENDİ BİR SATRANÇ MASASI

  • 03 Şubat 2019 - 18:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kısa bir aranın ardından siz değerli okuyucular ile bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. Açılış yazımı hepinize hoşgeldiniz dileklerimi ileterek yapmak istiyorum. Yenilenmiş, modernize edilmiş ve sıfırdan tasarlanan haber sitemize hepiniz hoşgeldiniz.

Saygıdeğer okuyucular bildiğiniz üzere 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Memleket tam olarak seçim havasını hissedemese de sahada olan adaylar çalışmalarına devam ediyor, güçleri yettiği kadarıyla projelerini ve kendilerini vatandaşa anlatmaya çalışıyorlar.

Bir dertleri var tüm adayların bu seçimde: "Ağırlığını göstermek". Genel seçimlere zemin hazırlamak bir nevi. Çünkü Merkezefendi'nin adayları değişimin yenilikçi isimleri…

Merkezefendi de ise iki isim arasında dönen bariz bir satranç oyunu var ve sonunda kimin şah çekeceği kimin mat edeceği tam olarak belli olmayan bir oyun bu…

Anketler ve vatandaşların söylemiyle hareket edildiğinde CHP adayı Şeniz Doğan'ın önde olduğunu söylemek mümkün ama bu ne kadar doğru ve ne kadar sonuca yansır orası ilerleyen zamanlarda yapılacak hamlelere bağlı. Dediğim gibi Merkezefendi bir satranç masası…

Eğer anket sonuçları ve vatandaşların tepkileriyle bir özgüven gelirse bu büyük bir kayıp sebebi olabilir CHP tarafı için. Bunun en büyük sebebi ise henüz suskunluğunu bozmamış olan Muhammet Subaşıoğlu.

Yeni kurulmuş olan Merkezefendi Belediyesi'nin ilk belediye başkanı ve iyi bir satranç oyuncusu Subaşıoğlu. Küçümsenmemesi gereken bir rakip. Ve henüz sebebini anlamadığım şekilde çok sessiz ve özgüvenli adımlarla ilerliyor.

Son 40 gün kala marşa basacağını düşündüğüm Subaşıoğlu'nun, Doğan'ın hamlelerine karşılık nasıl bir strateji ile ilerleyeceğini bir tek ben değil aslında tüm Merkezefendi merak ediyordur.

Seçimler büyük değişkenliklere sebebiyet verebilir lakin unutmamak lazım fikirler saniye içerisinde bile değişebilir. Sandığa giden vatandaş 'A' derken bir anda 'B' ye dönüş yapabilir.

Bu değerlendirmelerin ardından sonuca etki edebilecek ittifak adaylarına başarılar diliyorum.