KEBAP FATURASI OLAYINA İÇİŞLERİ EL ATTI

Denizli'yi gündemine düşen fatura olayında flaş gelişme yaşandı. Çivril Belediyesine kesilen 900 Liralık Kebap faturası için Müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

  • 10 Mayıs 2019 - 08:58
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çivril Belediyesinde 2018 yılı Denetim komisyon raporunda ortaya çıkan ve Ak parti milletvekillerinin yediği iddia edilen 900 liralık Kebap faturası için İç İşleri bakanlığı harekete geçtiği. Çivril Belediyesinin harcamalarının incelenmesi için müfettişlerin çalışmalara başladığı belirtildi.

2018 yılı Denetim Komisyonunda ortaya çıkan Kebap ve yemek faturalarından sonra işlem başlatıldığı belirtildi. Belediyeye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre faturaların basın ve kamuoyunda tartışılmasının ardından olayların açıklığa kavuşturulması için İç İşleri Bakanlığından Müfettiş talep edildi.


Görevlendirilen müfettişin fatura tutarı ile yemeğin kimlerle yenildiği ve fatura üzerinde oynama yapılıp yapılmadığı ile ödeme emrini kimin verdiği ve kimin onayı ile ödeme yapıldığını ortaya çıkarmak için çalışma yapacağı belirtildi.

Müfettişlerin Denetim komisyonunda yer alan komisyon üyelerinin bilgisine de başvuracağı belirtilirken 2015, 2016, 2017 ve 2018 yılı harcama faturalarının inceleneceği ifade edildi.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında 25 Temmuz 2018 günü Ankara’da AK parti Milletvekilleri Cahit Özkan, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız ve Şahin Tin tarafından yenildiği iddia edilen yemeğin faturasının Çivril Belediyesi tarafından ödendiğini iddia etmişti.

Kaynak yesilcivrilgazetesi