HONAZ TEKRAR SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Denizli’de seçimin yenileceği tek yer olan Honaz’da seçimi iki kez sayılan oylar sonrasında 1 oy farkla kazandığını ilan eden CHP’li Yüksel Kepenek, ateş püskürdü. Kepenek, “Yeniden başlıyoruz. Önce hak ardından halk kazanacak” dedi.

  • 12 Nisan 2019 - 13:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

31 Mart yerel seçimlerinde Honaz’da yaşanan seçim heyecanı nefes kesmişti. 2004’ten bu yana belediye başkanlığı yapan Ak Partili Turgut Devecioğlu ile CHP adayı Yüksel Kepenek’in yarıştığı seçimlerde önce Kepenek’in 8 oy farkla kazandığı ilan edildi. Ak Parti’nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan sayımda önce 3 ardından ikinci sayımda Kepenek’in 1 oyla seçimi kazandığı ilan edildi.

YSK’YA İTİRAZ

Bunun üzerine Ak Parti, Honaz seçimini önce İl Seçim Kuruluna götürdü. Kurul itirazı ret etti. Bunun üzerine bu kez Yüksek Seçim Kuruluna başvuran partinin yaptığı itiraz sonuçlandı. YSK, 1 oyla seçimin kazananın belli olduğu ilçede seçimin yenilenmesine karar verdi ve seçimin 2 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

KISITLI SEÇMEN TARTIŞMASI

Ak Parti’nin YSK’ya yaptığı itirazın nedeni de ortaya çıktı. Buna göre Ak Parti kısıtlı olarak tabir edilen cezaevindeki seçmenler nedeniyle seçimin iptal edilmesini istedi. CHP ise tutanaklarda böyle bir durumun olmadığını ve YSK’nın hukuksuzluk yaptığını belirtti.

KEPENEK ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yeniden seçim kararının ardından CHP’li Yüksel Kepenek’ten ilk açıklama geldi. Kepenek, “Çok yazık ne hale düştünüz. Önce Hak sonra Halk hesabını soracaktır. Hakkımızı çaldınız, hakkımızı alacağız. Bizi durduramayacaksınız. Arkadaşlar yeniden başlıyoruz. Hazır mısınız?” dedi.