ELMA FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Yurt içinden ve yurt dışından birçok kişiyi buluşturan Çivril 23. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali coşkuyla başladı. Belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’ndaki festival alanında tamamlandı.

  • 01 Eylül 2019 - 09:19
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kortej yürüyüşünün ardından festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Akşam saatlerinde TRT sanatçıları vatandaşlara harika bir gece yaşattı. Festivalin ikinci gününde gündüz saatlerinde tarım çalıştayı düzenlendi.

Akşam saatlerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril'in kurtuluşu dolayısıyla fener alayı yürüyüşü ardından Ahmet Algün ve Bilal Sonses vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Çivril’de 23. kez festival kutlaması yapılıyor. İnşaallah 123 olur, 223 olur ve bu festivaller ilelebet devam eder. Ülkemizin her tarafı güzel; ama en güzel coğrafyalardan birinde yaşıyoruz. Çok verimli topraklarımız var.

Egenin diğer topraklarına can veren Büyük Menderes Nehrinin kaynağını oluşturan bereketli bol sularımız var. Işıklı Akgöz pınarlarımız, Gümüşsu Akçay deremiz, Küfi Çayımız ve  Işıklı Gölümüz var. İsmini sayamadığımız çok sayıda güzelliklerimiz var. Bu topraklarda M.Ö. 4.000 yılından beri yaşam devam ediyor. Bu yaşamlar, Beyce Sultan Höyüğünde 40 katmanlı yerleşimin oluştuğunu bizlere söylüyor. En son olarak 1176 yılında Anadolu’nun tapusunu Miryokefalon zaferiyle bu topraklarda almışız. 30 Ağustos İlçemizin kurtuluş yıldönümünü ve Zafer Bayramını kutlayacağız. Yıl 1921 Yunan gelmiş bu toprakları işgal etmiş. Ama başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Milli Mücadele başlamış ve 9 Eylül’de Yunan’ı denize dökmüşüz.

Bu toprakları yurt edinirken, 1071 yılından itibaren şehitler verdik. Böyle değerli topraklarda yaşarken, çok değerli ürünlerde yetiştiriyoruz. Adını da aldığımız elma festivalini kutluyoruz. En iyi elmayı, şeftaliyi, en lezzetli eriği, kirazı biz Çivril’de üretiyoruz. Artık bundan sonra da bu ürünlerimizi daha yüksek fiyatlara nasıl satarız? Mücadelesini vermekteyiz. Tarımın sanayisini oluşturacağız. Çivril’i turizmin merkezi haline getirmek istiyoruz.Bu güzelliklerimizi insanlıkla paylaşmak; esnaflarımızın da bu paylaşımdan nemalanmasını istiyoruz. Festivalimiz bu amacımızın en önemli araçlarından birisidir. Bu düşüncelerle festivallerimizin İlçemize kazançlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. Festivalin açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Grup Başkan Vekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, MHP Denizl İl Başkanı Cafer Birtürk,  belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.