DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Denizli’de baz istasyonu kuracaklarını iddia ederek dolandırıcılık yapan çete çökertildi. Denizli’nin de aralarında bulunduğu 7 ilde 17 dolandırıcılık olayı gerçekleştirilen çeteye operasyon düzenlendi. 8 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

  • 31 Mayıs 2019 - 14:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Tavas ve Kale’de GSM şirketinden geldiklerini belirterek araziye baz istasyonu kuracağı iddia ederek arazi sahiplerinden vergi adı altında para alan dolandırıcı çetesi takibe alındı. Zanlıların Denizli’de ve Manisa’da 4, Uşak, Isparta, Afyon ve Muğla’da 2, Aydın’da da 1 olaya karıştığı belirlendi. 17 olay gerçekleştirilen zanlıları bulmak için çalışma başlatıldı.

Yapılan soruşturmada 8 zanlı tespit edildi. Zanlıların araçlarında yapılan aramada sahte plaka, 2 adet gsm şirketlerine ait sahte görevli belgesi, 16 adet sahte kiralama sözleşmesi, 1 adet sahte yetkilendirme belgesi, 50 adet kartvizit, matkap, 24 adet kaşe ve 122 adet başkalarına ait kimlik fotokopisi ele geçirildi. Şüpheli şahısların üzerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan arama sonucunda başkaları adına düzenlenmiş kimlik kartı çıktı. Şüpheli şahıslar suç örgütü kurmak yönetmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Tavas Adliyesine sevk edildi.