DEVECİOĞLU'NUN ADAYLIĞINA İTİRAZ ETTİ

Honaz Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Turgut Devecioğlu’nun adaylığı yargıya taşındı. Honaz İlçesi’nde oy kullanacak bir seçmen, Devecioğlu’nun Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı nedeni ile adaylığının düşürülmesine yönelik talepte bulundu. Talebin, 25 Şubat Pazartesi günü Honaz İlçe Seçim Kurulu tarafından görüşüleceği öğrenildi.

  • 23 Şubat 2019 - 15:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi kesin olmayan aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarına gönderildi. Denizli’nin en önemli sanayi ve tarım ilçelerinin başında gelen Honaz’da mevcut Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da AK Parti tarafından MHP ile kurulan Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Honaz İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen listede yer aldı. Ancak bir seçmenin itirazı Başkan Devecioğlu’nun adaylığını tehlikeye soktu.

RESMİ OLARAK BAŞVURU YAPTI

Honaz İlçe Seçim Kurulu’na yazılı olarak başvuran bir seçmen Turgut Devecioğlu’nun 6 Mayıs 2018’de yapılan seçim ile Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olduğunu vurgulayarak,  seçim kanunu gereği 1 Aralık 2018 günü bu görevinden istifa etmiş olması gerektiğini belirtti. Verdiği dilekçe ile Honaz’da gündemi değiştiren vatandaş, isminin açıklanmasını güvenlik gerekçesi ile istemedi.

“1 ARALIK’TA İSTİFA ETMEDİ ADAYLIĞI DÜŞÜRÜLMELİ”

Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Ekim 2018 tarih ve 1036 sayılı kararı uyarınca yasal süre içerisinde istifa etmeyen Devecioğlu’nun aday olmasının kanunen mümkün olmadığını iddia eden vatandaş Devecioğlu’nun adaylığının düşürülmesini talep etti. YSK kararı gereği kamu kurumu niteliği taşıyan meslek kurulu yönetim ve denetim kurulu üyelerinin 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar istifa etmiş olması gerektiğini savunan vatandaş, Devecioğlu’nun Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Vatandaşın dilekçesini işleme alan Honaz İlçe Seçim Kurulu, 25 Şubat 2019 Pazartesi günü toplanarak konuyu masaya yatıracak. Kurul yapılacak toplantının ardından kararını açıklayacak. Kurulun, Devecioğlu’nun adaylığının devamına karar verilmesi durumunda bir değişiklik söz konusu olmayacak. Ancak, adaylığı düşürülürse AK Parti’ye yeni bir aday belirlemesi için ek süre verileceği öğrenildi.

Honaz’da herkes, İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği karara odaklanmış durumda.

Kaynak: ayna haber