DENİZLİSPOR’DAN ÇOK ACI İTİRAF!

Denizlispor yönetimi, takım şampiyonluğa giderken kalan 14 haftada mali tabloyu nasıl çözeceğini düşünüyor.

  • 07 Şubat 2019 - 16:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Her hafta 400-500 bin TL arası prim ücreti ödeyen yeşil siyahlı kurmaylar, futbolcuların bir yandan günü gelen alacağını ödemek için uğraşırken diğer yandan da sponsor bulmak için boğuşuyor. Ancak yönetim, tüm çabasına rağmen bu zamana kadar bu konuda ileriye önemli bir adım atamadı. Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Ali Fırat, mali tablo ile ilgili itiraf gibi bir açıklama yaparken, şehrin önde gelenlerine de sitem etti!

“ŞAMPİYONLUĞUN BİR BEDELİ VAR”

Her başarının bir bedeli olduğunu ifade eden Asbaşkan Ali Fırat, şampiyonluğun da bir bedeli olduğunun altını çizdi. “Allah da yardım etti, buralara kadar geldik ve lideriz” diyen Ali Fırat, “Büyük avantaj elde ettik ve şampiyonluğa koşar adımlarlar gidiyoruz. Ama bu seriyi sürdürmek gerekir. Yönetim elinden gelenin fazlasını yapıyor ancak yalnız bırakılıyor. Bu şehrin sorumluluğu 3-5 tane yöneticinin üzerine bırakılacak kadar basit olmamalı! Herkese soruyoruz, tebrik ediyor, başarılar diliyor ama bunun da bir bedeli var. Biz her hafta 400-500 bin TL arası prim ödüyoruz. Turizmde, ihracatta ve tarımda kaçıncı sıradayız! Teksilde şöyleyiz diyorlar. Denizlispor bu şehrin takımı. Bu şehrin sorumluluğu ve yükümlülüğü bu kadar basit olmamalı…” dedi.

“5 MİLYON GELSİN TAKIMI ŞAMPİYON YAPAYIM”

“Yönetim olarak empati yapıyoruz, yönetimsel anlamda acaba daha ne yapmalıyız bilemiyoruz” diyen Asbaşkan Fırat, “Bu takımda 4-5 milyon TL şu an para olsa şampiyonuz. Bunu garanti ediyorum. Bize milyon TL para versinler takım Süper Lig’e çıkacaktır. Sorumluluğunu da ben üstleniyorum. Şampiyonluğa giden takımı prangalardan kurtaralım. Futbolcuların da ödemesi var, borcu var, bir düzeni var. Nereye kadar böyle gidecek. Şehir olarak kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Bu şampiyonlukta herkesin katkısı olmalı. İtiraf ediyorum; geçen sene düşmeye oynayan takım olarak daha büyük destek aldık. Bu kadar duyarsızlık ve görmezden gelinmek zorumuza gidiyor. Lig bitiyor, isim sponsorluğu, forma sponsorluğu boş. Ne olacak bu? Kendi imkanlarımızla uğraşıyoruz” diye konuştu.

“ŞEHİR DUYARSIZ OLMASIN, GÖRMEZDEN GELMEYİN”

Asbaşkan Fırat şöyle devam etti, “Bir de kendi şehrimiz varken başka illerden sponsor bulmaya çalışıyoruz. Yukarıdakiler devreye girdiğinde daha kolay olur. Bazı dokunuşlar artık olmalıdır. Lider takımın böyle sahipsiz bırakılması kabul edilebilir bir olay değil! Bazen kendimize soruyoruz; Allah aşkına biz ne yapıyoruz diye… Şehrin tanıtımı için para harcamıyoruz, markadan bahsediyoruz. Denizlispor bu şehrin en büyük markası değil midir? Buna sahip çıkmıyoruz. Bu yöneticiler götürsün, şampiyon olsunlar biz de sevinelim diyorlar. Ya bu kadar basit olabilir mi, vicdan ve insaf diyorum.”

“ALLAH’TAN SAYIN ZOLAN VAR”

Ali Fırat sözlerini şöyle tamamladı, “Sayın Osman Zolan’ın hakkını inkar edemeyiz. Sayın Zolan’ı inkar eden taş olur. Allah’tan böyle biri var, Denizlispor için büyük şanstır. O’nun dışındakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Türkiye’nin durumu belli, herkes ekonomi diyor. Ancak bu şehirde birkaç babayiğit çıkıp takıma sahip çıksa para verse ya da borç verse… Şampiyon olduğumuzda parasını da teslim etsek olmaz mı? Bu değerli markaya yatırım yapalım. Bazın maça çıkarken kazanalım yoksa kaybedelim mi diye düşündüğüm oluyor, çünkü sonunda prim ödemesi olacak. Kimse güvensiz olmasın. Para verenler de bizleri de denetlesinler, bizim her şeyimiz açık ve şeffaftır. Artık birileri bu şehrin takımına ve kulübe sahip çıksın.”

Haber: HACI SELAMOĞLU