DENİZLİLİ MİLLİ ATLET TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

İtalya’da devam eden 30. Üniversite Yaz Oyunlarında Denizlili Milli Sporcumuz Alperen Acet, finalde 2.24m atlayarak gümüş madalya kazandı.

  • 11 Temmuz 2019 - 15:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bu başarı Universiade tarihinde yüksek atlamada Türkiye’nin ilk madalyası olarak tarihe geçti. İtalya’nın Napoli kentindeki 30. Üniversite Oyunları’nda Türkiye, atletizmde Özkan Baltacı’nın altın madalyasından sonra bir gümüş, bir de bronz madalya elde etti. Erkekler yüksek atlamada yarışan Türkiye Rekortmeni ve Avrupa beşincisi Milli Atlet Alperen Acet, eleme turlarının ardından çıktığı final yarışlarında sırasıyla 2.10m -2.15m -2.21m ve 2.24m’lik atlayışlar gerçekleştirdi ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Yarışmada 2.30 ile birinci olan Bulgar Tihomir Ivanov’un arkasından ikinciliği elde eden Acet, oyunlar tarihinde yüksek atlama branşında Türkiye’ye madalya getiren ilk atlet olarak tarihe geçti. 20 yaşındaki Denizlili milli atlet Alperen Acet, Universiade yarışlarının ardından Türkiye’ye dönmeden 11-14 Temmuz tarihlerinde yapılacak U23 Avrupa Şampiyonası için milli takımla İsveç’e geçti.

ACET: ÖNEMLİ BİR HEDEFİ TUTTURDUK, MUTLUYUM

Telefonla görüşlerini aldığımız Milli Atlet Alperen Acet, Antrenörü Cavit Ceylan’la birlikte sezon başında koydukları 2019 yılı hedeflerinde Üniversiade’tan madalya ile dönmek olduğunu ve bunu başardıkları için mutlu olduğunu kaydetti. Tecrübeli Antrenör Cavit Ceylan, Alperen’le birlikte sezon başında kendilerine büyük hedefler koyduklarını, Universiade’ta emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadıklarını belirtti. U23 Avrupa Şampiyonasından da madalyayla dönmeyi istediklerini belirten Ceylan; kendilerine inanan, güzel dilekleri ve dualarıyla destek olan herkese teşekkür etti.