DENİZLİ'DEN YOLA ÇIKTI KONYA'DA İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİ

Denizli'de kamyon şoförü olarak geçimini sağlayan 49 yaşındaki Cevdet Arslan Konya'nın Ilgın ilçesinde sefer esnasında mola verdiği bir noktada cüzdanını kaybetti. Arslan'a ilçe karakolundan gelen sevindirici haber insanlık ölmemiş dedirttirdi.

  • 09 Şubat 2019 - 14:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kamyon şoförü olarak geçimini sağlayan Cevdet Arslan, Konya'nın Ilgın ilçesinde cüzdanını kaybetti. Kısa süre içerisinde ilçe karakolundan gelen haberle cüzdanını ve içinde bulunan 4 bin lira parayı tekrar geri alan Arslan, cüzdanını bularak getiren 46 yaşındaki inşaat işçisi Selahattin Sarıkaya'ya teşekkür etti.

İNSANLIK ÖLMEMİŞ

Konya’nın Ilgın ilçesinde inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Selahattin Sarıkaya içinde 4 bin lira olan bulduğu ilçe karakoluna götürerek sahibine teslim edilmesini sağladı.

Alınan bilgiye göre, yazın inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Selahattin Sarıkaya yolda bir cüzdan buldu.

Sarıkaya, Ilgın Polis Merkezi Amirliğine giderek, cüzdanı polislerin yardımıyla ulaştığı sahibi Cevdet Arslan’a verdi.

Sarıkaya  yaptığı açıklamada, bulduğu cüzdanda 4 bin liraya yakın para, banka ve kimlik kartlarının olduğunu dile getirdi.

Cüzdanı yolda gördükten sonra vicdanının rahat etmediğini söyleyen Sarıkaya, “Cüzdanı ilk bulduğumda kaybedenin ne kadar perişan olabileceği aklıma geldi. Kendi başıma gelebileceği düşünerek empati yaptım. İlçe polis karakolu ile iletişime geçtim. Amirlerim de sağ olsunlar cüzdanın sahibine ulaşmamı sağladılar. Çok mutluyum. Herkeste bu duyarlılık olması lazım.” dedi.

Cüzdanın sahibi, kamyon şöförü Arslan da, “Cüzdan içerisinde bir miktar param vardı. Kamyoncu olduğum için yola devam edecektim. Tüm param cüzdanımdaydı, harçlığım kalmamıştı. Çok şükür cüzdanıma ulaştım. Mutluyum, Allah ondan razı olsun” diyerek minnettarlığını dile getirdi.

Sarıkaya ve Arslan karakoldan birbirlerine sarılarak ayrıldı.