DENİZLİ SOKAKTA DENİZLİSPOR'U KUTLUYOR

Denizlispor, ligin bitimine 1 hafta kala konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 6-0 mağlup ederek Süper Lig’e ‘merhaba’ dedi. 69 puana ulaşan ve en yakın rakibi 64 puanlı Hatayspor’a 5 puan fark atarak ligi garantileyen yeşil siyahlı ekip, haftaya kapanış maçını İstanbulspor ile yapacak.

  • 12 Mayıs 2019 - 19:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Horozları Süper Lig’e taşıyan golleri 2, 33 ve 39.dakikada Kehinde, 44.dakikada Oğuz Yılmaz, 73.dakikada Burak Çalık ve 90.dakikada Mehmet Akyüz kaydetti. Eski Denizlispor oyuncuları Roman ve Tomas da maç öncesi şov yaptı.

MAÇ BİTİMİNDE YER GÖK YEŞİL SİYAH OLDU

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Denizlispor’da futbolcular, teknik heyet, yönetim ve protokol üyeleri büyük sevinç yaşadı, bütün tribünler Atatürk Stadı’nda sahaya indi. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bayrağı santraya dikti. Stadı karnaval havasına çeviren Denizlililer, büyük coşku yaşadı. Stadın içinde taraftarlar ile bütün olan yeşil siyahlılar, maçın ardından şehir turu yaptı.

ZOLAN SAHAYA İNDİ

Denizlispor, 9 yıl aradan sonra yaniden Süper Lig’e çıkmanın sevincini yaşıyor. Şampiyonluğun önemli mimarlarından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 6-0’lık Karabük galibiyetinin ardından Denizlispor bayragını alıp sahaya indi.

ŞAMPİYONLARI ÇINAR’DA KARŞILADILAR

Denizlispor’un Süper Lig’i garantilemesinin ardından sevinç ve coşku bitmiyor. Çınar Meydanı’nda toplanan taraftarlar yeri göğü inletti. Yaptığı tezahüratlarla şehir turu atan Denizlispor otobüsünü karşılayan taraftarlar, ellerinde bayrak ve meşalelerle her yeri aydınlattı. Yeşil siyahlı taraftarların büyük coşkusu devam ediyor.

İLDİZ: SONUNA DEK HAK ETTİK

Denizlispor´u Süper Lig´e çıkararak kariyerinde 4. kez bu mutluluğu yaşayan teknik direktör Yücel İldiz, kendilerine inananları mahcup etmediklerini söyledi.

Sezon boyunca büyük bir efor sarf ettiklerini anlatan deneyimli teknik adam, “Son yıllarda hep son haftalarda kümede kalan Denizlispor´dan şampiyonluğa oynayan bir Denizlispor izlettiğimiz için çok mutluyuz. Sonuna kadar bize inananları mahcup etmedik. Bize inanan camiamıza çok teşekkür ederim. Futbolcularımız, yönetimimiz ve teknik heyet olarak inanılmaz bir efor sarf ettik. Onlarla birlikte bu başarıyı yakaladık. Süper Lig camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Denizlispor´un bir üst ligi sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. En ufak bir şaibe olmadan, çağa uygun futbol oynayarak Süper Lig´e çıktık. Camiamıza hayırlı olsun. Denizlispor, Süper Lig´de de eski günlerine kavuşacaktır” diye konuştu.