DDH'DE İSTİFALAR VE DARP İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli Devlet Hastanesinde son zamanlarda ard arda yaşanan uzman doktorların istifasını ve hastane personeli tarafından darp edilen doktorları TBMM gündemine taşıdı. CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sundu.

  • 16 Mayıs 2019 - 13:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda uzman doktorların birbiri ardına istifa ettiğini belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Vatandaşlar tarafından sevilen, yıllardır bu hastanede çalışan birçok doktor son dönemde ya istifa ediyor ya da emeklilik dilekçesi vererek hastaneden ayrılıyor. Uzman doktorların çoğunun aynı zamanlarda hastaneden ayrılması Mobbing iddialarını akıllara getiriyor’ dedi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sağlık Bakanı’na bu ayrılmaların nedenini sordu. Bu nedenlerin araştırılmasının ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmasının önemini vurgulayan Gülizar Biçer Karaca ‘Doktorlarımızın Devlet Hastanesi’nden ayrılması, hastanede sorun yaşandığını gösterir’ dedi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bu durumun Denizlililerin sürdürülebilir sağlık hizmetine ulaşmasını engellediğini de vurguladı.

DOKTORLARIN DARP EDİLDİĞİ İDDİALARI HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI MI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Devlet Hastanesi’nde uzman doktorların istifasının yanı sıra hastanede çalışan doktorların, hastane personeli tarafından darp edildiğine dair iddiaları da gündeme getirdi. Hastanede doktorları darp edenler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını Sağlık Bakanı’na soran CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Darp iddiaları ile istifalar arasında bir bağlantı olduğu kesin. Doktorların istifa etmesi tesadüf değil.’ dedi.