CHP DENİZLİ'DEN İSTANBUL KARARINA TEPKİ YAĞDI

CHP Denizli'den İstanbul seçimlerinin tekrarlanması konusu ile ilgili sesler yükseldi. CHP Denizli örgütü seçimin tekrarıyla ilgili verilen karara sessiz kalmadı.

  • 07 Mayıs 2019 - 14:40
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi ve 23 Haziran’da tekrarlanması kararı üzerine yaptığı açıklamada, “Bu Gün, tarihe utanç tablosu olarak geçecek” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi için verdiği karar nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu gün YSK tarafından verilen bu karar hukuk cinayetidir. Seçimlerin iptali ve tekrar yenilenmesi konusunda YSK’nın verdiği bu karar tarihe bu gün itibariyle 'Utanç tablosu' olarak yazılacaktır. Halkın verdiği kararı hiçe saymak, hukuku hiçe saymak, demokrasiyi yok saymaktır. 2 Haziran’da Honaz’da tekrarlanacak seçimlerden sonra, Denizli olarak İstanbul’da ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. İmamoğlu, İstanbul’u tekrar fethedecek, tekrar seçimi alacaktır” dedi.

BAŞKAN VARLIKER: El mi yaman bey mi yaman göreceğiz”.

Konu ile ilgili Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Dün akşam alınan karar YSK'nın kesin kararı değildir. Cumhurbaşkanı'nın kararıdır. 31 mart sonrası yaşanan tüm keşmekeşler, kararsızlıklar, hukuksuzluklar, mantıksızlıklar YSK içinde yaşanmadı.  İktidar içinde yaşandı. Hükümet İstanbul’suz kalmayı asla kabullenemedi.  YSK kararın gerekçesini açıklarken bile kameraların objektifine bakamadı. Utandılar, sıkıldılar, ayıpladılar. Çünkü sadece bir soru bile onları mat etmeye yetiyordu. Soru bile alamadılar, kaçtılar."HANGİ HUKUKA, HANGİ VİCDANA SIĞAR"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul’daki seçimlerde tek zarf içinde dört pusula vardı. Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi ve muhtarlık seçimleri için tek zarf kullandık.  O sandık başında oturan sandık görevlileri ve sandık başkanları aynı isimlerdi. Yani muhtarlığı seçen sandık başkanı farklı biri değildi.  Bunların içinden sadece büyükşehiri iptal etmek hangi hukuka, hangi vicdana sığar?"KARANLIK TABLODA YER ALMAYAN VATANDAŞLARIMIZ OLDU"

Bu karanlık tabloda yer almayanlar ise ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' dendiği vatandaşlarımız oldu. Kendi kendisini yönetmesinden söz edilen halk asla bu durumu kabullenmedi. Çünkü halk iradesi demek demokratik seçim demektir. Ve seçim sonucuna göre de İmamoğlu meşru Belediye Başkanı olmuştur. Bu gerçeği herkes kabullenmelidir."KENETLENMENİN KENDİLİĞİNDEN OLUŞTUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Dün geceden beri çok net görüyorum ki YSK'nın kararının vatandaşta yarattığı hüzün asla karamsarlığa ve korkuya dönüşmedi.  Aksine sanatçısıyla, iş insanıyla, genciyle, yaşlısıyla yani tüm iyi kalpli ve merhametli insanlarca büyük bir kenetlenmenin kendiliğinden doğduğunu görmüş olduk."HALK ASLA KAYBETMEYECEK"

Artık İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi sadece kendi içinde örgütlenmeyecek. Tüm iyi kalpli ve merhametli insanlarla beraber örgütlenecek. Bu halk demokrasi için bir araya gelecek ve çok çalışacak. Ve göreceksiniz ki bu halk asla kaybetmeyecek.

23 Haziran'da İstanbul'da kurulacak her sandık er meydanıdır.

El mi yaman bey mi yaman göreceğiz”.

GENÇLİK KOLLARI: İSTANBUL İÇİNDE BİR VE TEK OLACAĞIZ

CHP Denizli İl Gençlik Kollar Örgütü ise yaptığı yazılı açıklama ile duruma sessiz kalmadılar. Honaz için bir ve tek olduklarını dile getiren gençlik kolları üyeleri İstanbul içinde bir ve tek olacaklarını kaydetti.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Nasıl Honaz için bir ve tek olduysak ;İstanbul için de bir ve tek olmak zorundayız. Seçim çalışmaları için İstanbul da mesai harcayacak